Minden a Honda Urban EV-ről

0

A Frankfurti Auto Shown a Honda lerántotta a leplet, az első teljesen elektromos autójukról, amit Urban EV-nek neveztek el. Még múlt héten szellőztettek meg egy képet, azon látszott, hogy egy teljesen elektromos modellel készülnek a show-ra, de ezen kívül semmi plusz infóval nem szolgáltak.

Végre kiderültek a részletek is. (Villantott egy modern boyracer VW Golf 1-est) A Honda létrehozott egy teljesen új platformot ennek a kocsinak, így több mint valószínű, hogy a jövőbeli elektromos Honda modelleket is erre fogják építeni. Takahiro Hachigo a Honda Motor Company vezérigazgatója mutatta be az új elektromost, és kiemelte: „Ez nem afféle vízió a távoli jövőről, a sorozatgyártású változat már 2019-ben, mindössze két éven belül elérhető lesz az európai piacon”

Az autó 100 mm-el rövidebb mint a Jazz. Az egyedi, kék háttérvilágítású Honda embléma maradhat a jövő autóin is, így ezzel lehet hogy meg kell barátkozni. A fényszórók közé, többnyelvű, digitális kijelzőt is elhelyeztek. Így ezzel tud üzenni a többi autósnak, akár gyalogosnak. A karcsú A oszlopoknak köszönhetően a vezető látómezeje nagyon széles, a hatalmas szélvédő pedig még jobban segíti a vezetőt. A különleges oldal ajtók pedig még inkább egyedivé teszik a városi EV-t, amik a B oszlopra kerültek. A töltőkábel csatlakozó pedig a motorháztetőn kapott helyet.

4 személyes, ami elvileg lounge hangulatot áraszt. Az első ülések természetes hatást keltő, szürke kárpitozást kaptak míg a háttámlákon, a könyöktámaszokon és a műszerfalon kortárs stílusban fogant fabetétek figyelhetők meg. Hogy a biztonsági övek ne zavarják a hátsó utasokat a be- és kiszállásnál, a csévélődobokat az üléssor középrészébe építették a fejlesztők. A műszerfalon csak pár gombot helyeztek el, a főszerep pedig a panorámahatást keltő digitális kijelzőé. Az ajtókig szétnyúlik, így a külső tükröket helyettesítő kamerák képe látható a kijelző két szélén.

A Honda megalkotta az Automated Network Assistant rendszert, ami afféle személyi asszisztensként működik, folyamatosan figyeli a vezető és utasai viselkedéseit. Később pedig döntéseket is hozhat, vagy ajánlásokat tehet a vezető számára.

A Honda által fejlesztett Power Manager Concept segítségével még hatékonyabbá tehető az áram tárolása és felhasználása, sőt a tulajdonosok eladhatják megújuló energiaforrásaikból (pl. napelem) származó energiájukat a szolgáltatóknak.

A Honda új elektromos látomása amit a Genfi Autószalonon meghirdetett Electric Vision néven, új elektromos hajtásláncok és járművek kidolgozására irányul. További fontos eleme egy nagy sűrűségű, kis tömegű, integrált hőmérséklet-szabályozóval ellátott akkumulátorcsomag fejlesztése, ami forradalmasítja a kétirányú energiaátvitelt az elektromos autók és közműhálózatok között.

Galéria:

[dt_small_photos number=”15″ category=”urbanev”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!