Kína is betiltaná a belsőégésű motorral szerelt autókat

0

Franciaország, Egyesült Királyság, Skócia és Norvégia után a világ legnagyobb autógyártó országa is azt tervezi, hogy betiltja a benzin- és dízelüzemű autók gyártását. Pontos időpontról azonban még nem döntöttek, de a kínai kormány szerint azért elég sok időt kell hagyni az átállásra.

A Bloomberg úgy tudja, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő megerősítette a fenti híreket. Xin Guobin kínai ipari és információs miniszterhelyettes elmondta, hogy a kormány más szervezetekkel együtt dolgozza ki az ütemtervet a gyártás és az értékesítés befejezésére. Ez a lépés nagyon nagy hatással lesz a kínai autóipar környezetére és növekedésére!

Nem csoda, hisz tavaly összesen 28 millió autót gyártottak Kínában. Ez a globális termelés egyharmada. A kínai tulajdonban levő Volvo még júliusban úgy nyilatkozott, hogy 2019-től a piacra kerülő autóik már mind elektromos motorral lesznek szerelve.

A váltás nagy hatással lenne a kínai olajfelvételre is, mivel Kína ma a második legnagyobb olajfogyasztója a világon, persze csak az USA után!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!