Ahogy már írtuk, 2019-2020-tól fog igazán beindulni az elektromos autó piac. Addigra a töltő infrastruktúra is eléggé elterjedt lesz, akár hazánkban vagy más országban. Előre láthatóan az akkumulátorok árai is olcsóbbak lesznek, talán addig még fejlődni is fog a technológia. Mindenesetre a Volvo 2019-ben elkezd valamit, autógyártóként elsőként. 2019-től minden új piacra kerülő modellje teljesen elektromos, vagy hibrid meghajtású lesz!

Hirdetés

A Volvót még 2010-ben vásárolta meg a Ford Motortól egy kínai autógyártó. Aki kezdetben még 1986-ban hűtőgépek gyártásával kezdte a karrierjét, majd 1990-ben elkészítette az első motorkerékpárját, 2002-ben pedig piacra dobta az első autóját!

A Volvo célja ezzel, hogy 2025-re eladja az egymilliomodik villanyosított gépkocsiját. Ha ilyen terveket állít maga elé, akkor még akár össze is jöhet ez a szám! De, ez nem azt jelenti, hogy akkor most 2019-től a Volvo csak villanyos alternatívával fog kereskedni. Hanem, hogy az új modellek lesznek villanyosítottak, a régebbieket pedig ugyan úgy lehet robbanómotorral rendelni. Idővel pedig a régebbi modellek megszűnnek.

A Volvo Cars vezérigazgatója, Hakan Samuelsson úgy nyilatkozott, hogy 2019 és 2021 között öt új modellt terveznek a piacra dobni, 3 darab tisztán elektromos Volvo-t és 2 darab szintén elektromos Polestar modellt.

A Volvo a plug-in hibrid mellett készít egy “mild hybrid” nevű rendszert is, ami jóval gyengébb a sima plug-in hibrid-nél. A rendszer kis akkumulátorral és 5-30 kW teljesítményű villanymotorral dolgozik. Hátrányuk, hogy kevésbé hatékonyak, mint a plug-in hibrid rendszerek, amelyek akár emissziómentes közlekedést is képesek biztosítani. A mild hibridekben ezzel szemben az elektromos motor sosem veszi át teljesen a hajtás szerepét a belső égésű erőforrástól.

[ult_createlink title=”Hozzászólnál? Itt megteheted!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:25px;”][ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz az e-autó közösségünkhöz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]