Elektromos Mercedes-Benz EQ A videó

0

Alig pár napja a Mercedes közzé tett egy képet a legújabb tanulmány autójukról, máris itt a kampány legújabb eleme, ami egy videó. Tökéletesen megfigyelhető a LED panelekkel szerelt első és hátsó fényszórópáros. De, a Mercedes már az OLED technológia felé kacsingat, hiszen az S osztály kupé és kabrió változatok hátsó lámpái már ezekkel kerül bemutatásra.

Az első EQ jelzésű autójukat még 2016-ban a Genfi Autószalonon mutatták be, ami egy kompakt crossover. A most bemutatni kívánt autójuk egy kisméretű ferdehátú modell lesz, ami a pletykák szerint a BMW i3 közvetlen riválisának szánja a Mercedes. Azt remélve, hogy várhatóan 2020-ban bemutatkozó típus a legnagyobb számban értékesített EQ modell lesz!

Az új modell hivatalos bemutatója szeptember 12-én kerül megrendezésre, ám azt már most tudhatjuk, hogy a 2016-ban bemutatott EQ tanulmányhoz hasonlóan kék színű megvilágítással rendelkező orrésszel és indításkor fehéren felvillanó Mercedes logóval találkozhatnak majd a kiállításra látogatók. Van azonban egy fontosnak nevezhető különbség is a két modell között, ugyanis amíg az EQ esetében a külső visszapillantókat kamerák váltották, addig az EQ A tervezői hagyományos kialakítású egységekben gondolkodtak, ami újabb jele lehet annak, hogy a sorozatgyártást közelíti az állapota.

A következő évtizedig a Mercedes-Benz 10 elektromos járművet szeretne a piacra dobni, ezért egy 10 milliárd eurós befektetéssel fejlesztik a modelleket, amikhez egy teljesen új, moduláris platformot hoznak létre. A két legfrissebb EQ modell is ezekre az alapokra lesz szerelve!

[vc_video link=”https://youtu.be/1ONmjmp1TBk” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!