Jóval olcsóbb a XPeng P5, mint a Tesla Model 3 Hollandiában

0

A XPeng közzétette elektromos autójának, a P5-nek az európai árát.

Március elején jelentette be a XPeng, hogy megnyitja az európai piacon a P5 tisztán elektromos szedánjának előrendelési lehetőségét. Egészen pontosan az alábbi országokban: Dánia, Norvégia, Hollandia és Svédország. 

A kínai XPeng Motors P5 elektromos szedán egy közepes méretű családi szedán. Arányaiban szinte ugyanaz, mint a P7, de a P5 sok mindenben a szerényebb szintet hozza, ami természetesen az árában is meglátszik. Talán a legjobban a Tesla Model S és a Model 3 közötti hasonlósággal lehetne leírni a két XPeng szedán egymáshoz való viszonyát.

Néhány napja a XPeng egy sajtónyilalkozatban tette közzé hivatalos árait a négy európai országban. A XPeng célja, hogy az európai vásárlóknak a lehető legmegfelelőbb árakat adja.

A fenti linkeken lehet konfigurálni a XPeng P5 tisztán elektromos autókat és egy jelképesnek számító 100 eurós foglalóval véglegesíthetjük a rendelésünket. A XPeng szerint a dán, holland és a svéd vásárlók akár már ma is leadhatják a rendelésüket, azonban a norvég vásárlóknak sajnos várniuk kell a tavasz végéig.

Természetesen az európai honosítás során számos olyan dolog került a P5-be, ami Kínában egyelőre elvárás. Ezeken felül viszont azt is el kell fogadni, hogy az európai modellekben nem lesznek meg azok az extrák, amik a kínai verziókban jelentek meg. Szoftveres oldalon a legnagyobb újdonság az XPILOT 2.5 (Kínában a 3.0 van, LIDAR híján Európába csak a kisebb tudású 2.5-ös rendszer érkezik), ami a vezetéstámogató rendszerek összefoglaló neve a márkánál. Azonban az autó fedélzeti rendszerének lelkét adó operációs rendszer, az Xmart OS is érkezik az autóval. További finomság lesz a folyamatos szoftveres támogatás jelenléte is, természetesen OTA formában.

Az elektromos XPeng P5 lelkét egy 66 kWh-s akkupakk adja, amivel 465 km WLTP hatótávot tud megtenni a típus. A belső tér szintén kellemes helyet biztosít az utazáshoz. Funkcionális szempontból a sofőrt egy 12,3 hüvelykes LCD-műszerfal és egy 15,6 hüvelykes, nagy felbontású középső kijelző várja. Valamint az autóba épített hangvezérlés, amely képes megkülönböztetni a vezető és az utasok helyzetét. Az Xmart OS pedig alkalmazáskönyvtárral várja az utasokat. A P5 fűtött műbőr ülésekkel, Xfreebreath intelligens légtisztító rendszerrel és prémium surround hangrendszerrel érkezik. 26 tárolórekesz és egy 450 literes csomagtartó, valamint egy további 70 literes rekesz található az álpadló alatt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!