A jövőben a Renault gyárthatja Európában a Polestar autóit

0

Ahogyan egyre több Polestar modell fog megjelenni a következő években, úgy fog egyre több vásárló is megjelenni a márkánál. Tehát a legyártandó autók darabszáma is meg fog ugrani a következő években. Mivel a Polestar Kínán túl leginkább Európára koncentrál, így várható, hogy egy idő után a hajón ideszállítandó autók mértéke miatt ez a megoldás nem lesz kivitelezhető, muszáj lesz megoldást találni erre a témára. Ha pedig belegondolunk, az egyetlen jogos alternatíva a helyi gyártás bevezetése lehet, amit spanyol lapértesülések szerint a Renault nagyon szívesen magára vállalna egyik spanyol gyárában.

Amint azt a La Tribuna de Automoción a saját állítása szerint bennfentesektől megtudta, egy vagy több Polestar modell gyártása történne a Renault egyik spanyolországi üzemében, valamikor 2025-ben. Bár egy konkrét modellt sem említ a cikk, annak tartalma szerint SUV karosszériás modell(ek) gyártása várható itt. Ha pedig ezt vesszük alapul, akkor a Polestar 3 SUV és a Polestar 4 SUV kupé jöhet szóba.

Polestar 3

A Polestar 3 gyártása a jelenleg ismert hivatalos tervek szerint 2024 elején indul Csengtuban (Kína), majd később további gyártással egészül ki a Volvo amerikai (Dél-Karolina) gyárában. A Geely-Volvo márka és a Renault között egyébként már most is van kapcsolat a Polestar 4-et illetően. A márka nemrég megerősítette, hogy a Polestar 4 kínai gyárában, a Hangzhou-öbölben végzett összeszerelést a Renault Korea Motors bérgyártása egészíti ki Dél-Koreában (Busan). Ennek fényében egy újabb, immár európai bérgyártói megállapodás semmi újdonságot nem hozna a két márka életében.

Polestar 4

Egy esetleges európai Polestar üzem a költségek csökkentésén túl a környezeti terhelést is csökkentené, amit amúgy is szeret a Polestar hangsúlyozni. Ezzel valóban csökkenthető lenne a karbon-kibocsájtása a márkának, nem beszélve arról, hogy így kikerülhetők lennének az Európai Unió által foganatosított protekcionista intézkedések is. Ha a Polestar-nak lenne európai gyára, nem vonatkozhatna rájuk az esetleges jövőbeni intézkedések egyike sem.

A Renault azonban cáfolta a La Tribuna de Automociónnak, hogy lennének ilyen tervek náluk terítéken. Kíváncsian várjuk a fejleményeket ezügyben.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!