Íme Magyarország legolcsóbb elektromos autója, a Dacia Spring

0

Az új, 2024-es Dacia Spring kompakt méreteivel és továbbfejlesztett dizájnjával ideális választás városi közlekedésre. Mostantól pedig Magyarország legolcsóbb elektromos autója lett a megújult Dacia Spring, ugyanis megérkezett a legfrissebb árlista.

A Spring kétféle teljesítménnyel érhető el: a 44 lóerős alapmodell és a 65 lóerős „Extreme” változat, amelynek nagyobb teljesítménye dinamikusabb gyorsítást biztosít. Mindkét változat 26,8 kWh-s akkumulátort használ, amely 230 km-es hatótávot biztosít városi körülmények között. Az autó maximális töltési sebessége 30 kW, amivel körülbelül 45 perc alatt elérhető a 20–80%-os töltöttség.

Továbbá a Dacia Spring hossza 3,70 méter, szélessége 1,62 méter, magassága pedig 1,52 méter, amely szűk városi utcákban is könnyű manőverezést biztosít. A tengelytávja 2,42 méter, ami kényelmes belső teret tesz lehetővé az utasok számára, miközben a 308 literes csomagtér, lehajtott ülésekkel 1004 literre bővíthető.

A külső és belső dizájn is modernizálódott, hogy megfeleljen a városi vásárlók igényeinek, miközben az autó megfizethető marad. Az új modellekben a Dacia saját infotainment rendszere és különféle vezetéstámogató funkciók, például sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és automatikus vészfékező asszisztens is elérhetők, így a Spring nemcsak költséghatékony, de biztonságos választás is​. A V2L funkció pedig jelentős újdonságot kínál, mivel lehetővé teszi, hogy a Spring töltőcsatlakozóján keresztül más elektromos eszközöket is üzemeltessen.

A 2024-es elektromos Dacia Spring alapváltozata 8,49 millió forintba kerül, míg a csúcsváltozat ára 8,89 millió forint. A vállalati vásárlók számára elérhető támogatás 2,8 millió forint, így ők már 5,69 millió forintért hozzájuthatnak az elektromos Daciahoz.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!