Megérkezett a kabrió Microlino

0

A Microlino közel nyolc évvel ezelőtti bemutatkozása óta jócskán felhívta magára a figyelmet. Bár a gyártáshoz vezető út meglehetősen bonyolult volt, de az elektromos mikroautó bebizonyította, hogy városi környezetben nemcsak praktikus, hanem divatos is. Most a kis Microlino EV egy új külsőt kap a legújabb változatával, a Microlino Spiaggina modell bemutatásával.

Bár már keményen benne vagyunk az őszben és innen is már csak a tél következik, de a Microlino tervezőit mindez nem nagyon érdekli és piacra dobtak egy igen érdekes variánst a mikró-autóból, ami a Spiaggina nevet kapta. A Spiaggina tulajdonképpen az eredeti modell kabrió változata.

A gyári sajtóanyagot olvasva még többet tudhatunk meg az aranyos kisautó nyitott tetős változatáról, ami bár közel sincs hatalmas tételben jelen az európai utcákon, de az biztos, hogy mindenhol megbámulják. A gyártó szerint a Spiagginára számos más veterán autó is hatással volt a tervezés során, elsősorban a tengerparti nyarak jellegzetes régi modelljei, mint a Fiat 600 Jolly és a Citroën Mehari. A Microlino Spiaggina egyesíti a retró esztétikát a modern technológiával.

A kabrió kivitelű Microlino esetében eltávolított oldalsó és hátsó ablakok biztosítják a napfény bejutását az utastérbe, amiből ha esetleg besokallunk, akkor a felrakható szövettető alatt lelhetünk némi árnyékra. De a belső tervezésekor is gondoltak a nyári napsütésre és a tengervízre, hiszen a mindenhol kiváló minőségű műbőrt alkalmaztak, abból is azt a szintet, amit hajókon és jachtokon találhatunk még meg. Ez így bevont felületek kiválóan ellenállnak a sós nedvességnek, egy tökéletessé téve az autót egy tengerparti naphoz.

Merlin Ouboter, a Microlino társalapítója szerint a Spiaggina ötlete már régóta tervben van: „A Microlino Spiaggina egy olyan ötlet, amely már évek óta a fejünkben volt, és végre valósággá vált. Ez lesz a legstílusosabb jármű olyan európai nyári úti célokra, mint Portofino, St. Tropez vagy Ibiza.”

Az új Microlino Spiaggina a Párizsi Autószalonon mutatkozott be, ahol bárki megnézheti élőben is a kabrió Microlinót. Az alapár 24 999 eurótól indul és jövő év elején indul a kiszállítás, tehát a nyarat már ebben élvezhetik a leendő vásárlók.

A Microlino Spiaggina ugyanazt a hajtásláncot és teljesítményt kínálja, mint a meglévő Microlino modellek. A 12,5 kW-os motor akár 90 km/h sebességre is képes lehet. A 10,5 kWh kapacitású akkupakkot 2,2 kW-os AC töltési metódussal lehet feltölteni, amivel 177 km hatótávra képes az autó.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!