Kína leülne tárgyalni Európával az elektromosautó-árakról

0

A kínai kereskedelmi minisztérium kész tárgyalóasztalhoz ülni az európai vezetőkkel a kereskedelmi konfliktusok megoldása érdekében, különös tekintettel az elektromos autók európai behozatalára. A minisztérium bízik egy kompromisszumos megoldás elérésében – számolt be a Reuters.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió tagállamai a múlt héten döntést hoztak arról, hogy büntetővámokat vetnek ki a kínai elektromos autók behozatalára, miután az Európai Bizottság vizsgálata megállapította, hogy Kína állami támogatásokat nyújtott az autóiparnak, megsértve ezzel a nemzetközi kereskedelmi szabályokat.

Úgy tűnik, hogy Kína most váratlanul visszakozott, és kompromisszumos megoldás elérését szorgalmazza az ügyben. A kínai kereskedelmi minisztérium arra kérte az európai felet, hogy küldjenek technikai delegációt Kínába a személyes tárgyalások folytatása érdekében.

Emellett a minisztérium kifejezte reményét, hogy az európai és kínai fél kölcsönös kompromisszumra juthat, és konstruktív egyeztetéseket folytathatnak. A kínai vállalatok továbbá felhatalmazták a gép- és elektronikai kereskedelmi kamarát, hogy javasoljon egy árazási stratégiát, amely tükrözi az iparág helyzetét.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!