Megérkezett a tisztán elektromos Peugeot e-408

0

A Peugeot teljesen elektromos modelljének, az E-408-nak a bemutatása kiegészíti a márka elektromos autópalettáját. Ez a modell a 2022-ben megjelent plug-in hibrid 408 után érkezik, és a C-szegmensben helyezkedik el, egyedülálló fastback karosszériával. Az E-408 157 kW-os (210 lóerős) motorral rendelkezik, és akár 453 km-es hatótávolságot biztosít egyetlen töltéssel a WLTP ciklus szerint.

A járművet a Peugeot E-EMP2 platformra építették, amely alacsony tömegközéppontot és tágas utasteret tesz lehetővé. Az autó belső kialakításában a PEUGEOT i-Cockpit® rendszer kapott helyet, amely egy 10 hüvelykes, teljesen személyre szabható digitális műszerfallal, kompakt kormánykerékkel és érintésérzékeny i-toggles panelekkel rendelkezik. A csúcsminőségű infotainment rendszer támogatja az Apple CarPlay és az Android Auto szolgáltatásokat, és akár két eszköz egyidejű csatlakoztatását is lehetővé teszi.

A modell gyors és egyszerű töltési lehetőségeket kínál: a háromfázisú váltóáramú töltővel 11 kW-os, míg egyenáramú gyorstöltővel akár 120 kW-os töltési teljesítményt is elérhet, így az akkumulátor 20%-ról 80%-ra kevesebb mint 30 perc alatt tölthető. Az autó fedélzeti navigációs rendszere optimalizálja az útvonalakat, figyelembe véve a töltési pontokat és az akkumulátor állapotát is.

Az E-408 kétféle felszereltségi szinttel, Allure és GT verzióban érhető el, melyek a vezetői asszisztens rendszerek terén is különböznek: az Allure változat alapvető vezetéstámogató rendszerekkel rendelkezik, míg a GT kiegészítő szolgáltatásokat, például 2-es szintű félautonóm vezetést is kínál. Az autó modern dizájnjában a márkára jellemző, ikonikus LED világítás is megjelenik, amely az E-408 egyedi megjelenését hangsúlyozza.

A Peugeot célja, hogy az E-408 modellel megerősítse pozícióját az elektromos járművek piacán Európában, és a mulhouse-i gyártás helyi munkaerőt foglalkoztat, európai beszállítókra támaszkodva. A modell bevezetése 2024 végére várható, és az új generációs technológiák mellett kényelmi funkciók is helyet kaptak, mint a hőszivattyús fűtés és az AGR minősítésű ülések, amelyek fokozzák a vezetési élményt és az utazási komfortot.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!