Ekkor mutatkozik be a kínai NIO elektromos almárkája a Firefly

0

A kínai elektromos járműgyártó, a NIO már egy ideje célzott a harmadik almárkájára, amely a „Firefly” kódnevet viseli. Nemrég a NIO vezetői megerősítették, hogy az új, ultra-kedvező árú almárka hivatalos bemutatása a 2024-es NIO Day eseményen lesz december 21-én. Ekkor mutatják be a Firefly csúcsmodelljét is.

Jó ideje keringenek már a hírek arról, hogy a kínai NIO két további márka felépítésén dolgozik, melyek kizárólagos célja az alacsonyabb árfekvésű elektromos autók tervezése és gyártása. Adódhat a kérdés, hogy miért rögtön kettővel indít a NIO, de a válaszuk is megvan erre: a két márka a kínált autók árának szempontjából egymás alatt fog elhelyezkedni.

Ezek a márkák az Onvo és (több verzió után végül) a Firefly nevet kapták. Az Onvo mint márka már egy ideje ismert az érdeklődők számára, ami Kínában egyébként Le Dao néven fut, ezért az Onvo nevet a nemzetközi piacokon használják csak. Az Onvo márka célja, hogy olyan tisztán elektromos autókat kínálhasson, melyek megfizethetőbbek, mint az anyavállalat NIO modelljei. Idén májusban már be is mutatták első modelljüket, ami az L60 nevet kapta.

A másik jóárasított NIO márkáról viszont egyelőre még kevesebbet tudni, melynek létezése még 2023-ban került megerősítésre a NIO elnöke részéről. Ez lett a Firefly, amiről akkor azt mondta az elnök, hogy 2024-ben jönnek a további részletekkel és 2025-ben már ez európai forgalmazás is elindulhat. Nos, a bemutatkozás kapcsán idén eddig hiába vártuk a híreket, a NIO nem nagyon törte magát ezzel kapcsolatban, ám most itt a jó hír: az alaposabb bemutatkozásra 2024 december 21-én kerül sor, ami egybe esik majd a NIO Day nevű éves rendezvénnyel.

Az infók számos kínai közösségi média felületen megjelentek és igazából Qin Lihong szintén megerősítette ezt. A rendezvény helyszíne Guangzhou és vélhetően a márka születésének alkalmából az első autójukat is megismerhetjük majd. Lihong elmondta, hogy a Firefly elektromos járműveket a NIO bemutatótermeiben fogják kiállítani, értékesíteni és ugyanazokat a szolgáltatásokat és technológiákat használják, mint az anyamárka modelljei, ide értve az akkucsere állomások használatát is!

A korábbi hírek szerint a zászlóshajó Firefly modell várhatóan a BYD Dolphinhoz hasonló méretű lesz. A Firefly modellek mindegyike magas biztonsági és minőségi szabványok szerint készült és a jövő év második felében várhatóan akár Európában is megjelenhet. Kérdés persze, hogy addigra éppen hol áll majd az Unió és Kína hadakozása a témában?

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!