Megkezdődött a teljesen elektromos Ford Capri sorozatgyártása

0

A Ford megkezdte az új, teljesen elektromos Capri sorozatgyártását Kölnben. Az Explorer mellett most már két elektromos modell készül Németországban

A Ford jó érzékkel nyúl hozzá azon modelljeihez, melyek esetében az elektromos átállítás a cél. Legyen szó éppen az Explorer, a Transit, vagy éppen a legendás Mustang esetéről. Az eredmény minden esetben egy kiváló elektromos autó lett és a legutolsó ilyen próbálkozásuk a Capri esetében is hasonlóan sikeresnek tűnik. A legfrissebb hírek szerint pedig már a gyártás beindításán dolgozik a Ford.

Az első hírek a Capri feltámasztásáról természetesen autós magazinok által lett megszellőztetve még márciusban, nem sokkal később júliusban pedig már a Ford maga jelentette be a típus érkezését. A Ford szerint ez lesz első európai tervezésű elektromos modelljük, direkt európai vásárlóknak, ami a gyártó meghatározása szerint egy „sportos SUV kupé”.

Az autó a kinézet szerint egy, míg tudásban ezen lemezek alatt 3 felszereltségi szinten vehető meg: Standard Range RWD, Extended Range RWD és Extended Range AWD. Az autó a Volkswagen MEB platformjára épül, továbbá a Capri esetében minden kivitel gyomrában NMC cellák kerülnek beépítésre, az LFP itt nem rúg labdába.

Tudásban az Explorer adattáblája sejlik fel, hiszen a hajtásban a VW legújabb fejlesztése, az APP550 kap szerepet 125 és 250 kW teljesítménnyel és 11 kW töltési teljesítménnyel AC ágon.

Standard Range RWDExtended Range RWDExtended Range AWD
MeghajtásRWDRWDAWD
Teljesítmény125 kW210 kW250 kW
Nyomaték310 Nm545 Nm134+545 Nm
Gyorsulás6.4 s5.3 s
Végsebesség190 km/h190 km/h190 km/h
WLTP hatótáv627 km592 km
Akkupakk52 kWh77 kWh79 kWh
DC töltési teljesítmény145 kW135 kW185 kW
DC töltési idő 10-80%25 perc28 perc26 perc
Árak(Németország)44 950 euró51 950 euró55 950 euró

Bár a Ford még hivatalosan jelentette be, de a kölni gyár szakszervezetéhez már eljuttatta az infókat a Capri gyártásáról, amiről Benjamin Gruschka, az üzemi tanács elnöke beszélt a helyi médiának: „Ez fontos mérföldkő a kölni gyár és alkalmazottai számára az iparágban általában nehéz időkben” – szólalt meg Gruschka a Kölner Stadt-Anzeiger című lapban. A kölni termelést évi 250 000 darabra tervezik, ami jelenleg felfuttatás alatt áll. Októbertől naponta több mint 600 jármű készülhet az üzemben, kétműszakos munkarendben. A Ford körülbelül 13 000 embert foglalkoztat Kölnben.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!