Új Kia EV3 kivitelek érkeznek hamarosan

0

A Kia EV3-ról az első hírek még tavaly októberben láttak napvilágot, míg a premier idén nyáron meg is történt. A dél-koreai márka felhozatalában az EV3 lesz vélhetően a legnépszerűbb modell, hiszen ez már elég tágas több embernek is a mindennapok feladataihoz és ár-érték arányban is ez lesz a legjobb elektromos Kia.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a márka igazi „game changernek” tartja az elérhető árú elektromos autók iránti növekvő kereslet miatt. A 2024. június 4-én elstartolt dél-koreai rendelések megnyitása után nem kellett sok a tízezres rendelésszám eléréséhez. Az EV3-ből csak a múlt hónapban további 4000 rendelés futott be.

A premier során csupán két verzióról szóltak az infók, a típus alapmodellje is már egy 58,3 kWh-s akkumulátorcsomaggal gördül le a gyártósorról, míg az EV3 Long Range kivitel esetében 81,4 kWh-nyi áram áll a vezető rendelkezésére.

Mindkét modellben roppant erős, 204 LE-s (150 kW-os), 283 Nm-es villanymotor dolgozik, így igen lenyűgözőek a menetadatok. A 0-100 km/órás gyorsuláshoz mindössze 7,5 másodperc szükségeltetik, a végsebesség pedig eléri a 170 km/h-t. Az alapot minden kivitelhez az E-GMP platform adja. Az EV3 hossza 4300 mm, szélessége 1850 mm, magassága 1560 mm

Ezt fejelte meg most a Kia két további kivitel bevezetésével: lesz összkerekes és GT verzió is, melyet az angol piaci bevezetés során ismertetett a gyártó, amiről természetesen sajtóanyag is készült. Ennek fényében az alábbi négy felszereltségi szinten vehető meg a Kia EV3: Air Standard Range, Air Long Range, GT-Line és GT-Line S. Hazájában az autó alapára 30 700 dollárnak, míg Magyarországon 14 749 000 forinttól én egy 750 000 forintos kedvezménytől már elhozható az EV3.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!