Íme a Dongfeng Nammi Box, Európa legolcsóbb elektromos autója

0

A kínai Dongfeng Motor új, alacsony költségű elektromos autót dobott piacra Európában, hogy versenyezzen olyan autógyártókkal, mint a Volkswagen. A körülbelül 20 000 dolláros induló árával a Dongfeng Nammi Box EV már most Európa egyik legolcsóbb elektromos autója.

Az idei évben az európai gyártók egyik nagy célkitűzése az elektromos autóik kapcsán, hogy minél több erőforrást csoportosítsanak az olyan elektromos modellek kifejlesztésébe, melyeket aztán 20, de jellemzően inkább a 25 ezer eurós nyitóáron lehet majd gyártatni. Nem mellékesen pedig jó lenne némi pénzt is keresni az üzleten.

A kínai gyártók is jó ideje kifigyelték már maguknak az európai autópiacot, melyet folyamatosan ostromolnak is a maguk elektromos autóival, legyen szó bármelyik árkategóriáról. Azonban a jó áron kínált elektromos autók a kínaiak egyik erős terepe és sajnos ezzel tisztában vannak az olyan európai gyártók is, mint a Volkswagen, vagy éppen a Renault.

Itt jellemzően eddig a BYD volt jelen Európában, ám most egy másik, szintén kínai játékos tűnt fel a színen, a Dongfeng Motor. A név maga bizonyára ismerős a híreket olvasóknak. Most azonban a Dongfeng elhozta a maga megoldását az olcsó elektromos autóra, ami a Dongfeng Nammi Box EV nevet kapta. Emellett sikerült egy 20 000 eurós árcédulát is odatenni a Dongfeng Nammi Box e-autó mellé, ami már most Európa egyik legolcsóbb elektromos autója.

Elsőként érdekes módon Svájcban mutatkozik majd be az autó 21 990 Frankos (CHF) áron, amivel ez a modell az egyik legolcsóbb európai e-autó lesz. Érdekesség, hogy ha lehet hinni a Reuters cikkének, akkor az olasz kormány és a Dongfeng már tárgyalnak egy lehetséges olasz gyár megépítéséről, ami a Dongfeng kezében egy hatásos kártya lesz az európai vámok kikerülésére. Az említett új elektromos autó is itt készülne.

Az autó európai változatában egyébként egy 42,3 kWh kapacitású akkupakk kapott helyet, mellyel 310 km WLTP hatótávot lehet megtenni egyetlen töltéssel. Más infó egyelőre nem igazán van az autóról, sem az európai értékesítések indulásáról. Egyelőre foglalózni tudják az érdeklődők a Dongfeng Nammi Box-ot. Az egyik nagy ellenfele az autónak a Citroën e-C3, ám annak ára több ezer euróval magasabbról indul.

Hogy erre mit lép többek között a BYD, azt majd meglátjuk, de az biztos, hogy a Dongfeng belépésével újabb kihívója akadt az európai gyártók saját modelljeinek, ezeket a dolgokat pedig nem hagyhatják figyelmen kívül.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!