Túl a nyolcvanmillió kilométeren a Volvo elektromos teherautói

0

A Volvo elektromos teherautói több mint nyolcvan millió kilométert vagy 2000 fordulót tettek meg világszerte, mióta a Volvo 2019-ben bemutatta első elektromos teherautó-modelljét. Ezek a járművek csökkentették a CO2-kibocsátást, ugyanakkor jelentősen javították a vezetők munkakörnyezetét is.

A Volvo elektromos teherautó-flottájára vonatkozó új megfigyelési adatok azt mutatják, hogy 2019 óta több mint 80 millió kilométert tettek meg kereskedelmi forgalomban világszerte. Ugyanennyi távolság megtétele egyenértékű dízelmotoros teherautók több mint 25 millió liter gázolajat fogyasztottak volna, így a kipufogógázból származó szén-dioxid-kibocsátás is 68 000 tonnával csökkent.

„Örümmel látom, hogy a szállítmányozással foglalkozó vállalatok hogyan használják ki az elektromos teherautók előnyeit a mindennapi tevékenységük során. A közlekedési ágazat a globális szén-dioxid-kibocsátás 7%-át teszi ki, és az akkumulátoros elektromos teherautók fontos eszközei az karbonlábnyom csökkentésének. Sok korai alkalmazónak köszönhetően már most látjuk a technológiában rejlő hatalmas lehetőségeket” – mondta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A Volvo Trucks globális elektromos teherautó-kézbesítései 256%-kal, 1977 járműre nőttek 2023-ban, és 2024-ben a vállalat továbbra is érdekelt az ügyfelek részéről. Európában az elektromos teherautóval rendelkező ügyfelek több mint fele az idei első negyedévben Volvo elektromos modellt választott. A Volvo részesedése az elektromos teherautó-szegmensben 56% volt. Az Egyesült Államokban a Volvo az összes eladott elektromos teherautó 44%-át tette ki.

A Volvo eddig több mint 3500 elektromos teherautót szállított ügyfeleinek hat kontinens 45 országában. Továbbá a Volvo egyben az első teherautógyártó is, amely akkumulátoros elektromos nehéz teherautókat szállított Marokkóban, Dél-Koreában és Malajziában.

„Nemcsak a fuvarozási vállalatok, hanem a szállítási és logisztikai szolgáltatások vásárlói is csatlakoznak az SBTi – tudományos alapú cél kezdeményezéshez –, és elkezdik követelni a fenntartható szállítási megoldásokat szolgáltatóiktól. Ez egy újabb mozgatórugója az elektromos teherautókra való átállásnak” – mondta Roger Alm.

2019-től a mai napig a Volvo Trucks fokozatosan bővítette elektromos kínálatát a mai kínálatra, amely nyolc teljesen elektromos teherautót foglal magában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!