Megmutatták az új elektromos Fiat Panda-t

0

A FIAT közzétette annak az új Grande Panda modellnek az első fényképeit, amely az 1980-as években született, eredeti Panda által ihletett új modellcsalád első tagjaként lép hamarosan színre: egy olyan kompakt családi modell, amely világszerte választ kínál az ügyfelek elvárásaira.

A több mint egy évszázadnyi múltra visszatekintő FIAT az egyik legrégebb óta működő autógyártó a világon, egy hamisítatlan globális márka, amely idén ünnepli 125. születésnapját. A FIAT útját dicső eredmények, rekordok, elsőségek és globális jelenlét szegélyezik; a márka mindig is kiemelt figyelmet szentelt ügyfeleinek. A FIAT ebben a jelentős jubileumi évben jelenti be az új Grande Panda érkezését, és ezzel olyan új, globális modellt kínál a nemzetközi ügyfélkörnek, amely ideális megoldást jelent családoknak, és tökéletesen otthonosan mozog napjaink nagyvárosi környezetében.

„Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a FIAT 125. születésnapját annál, mint hogy elkezdjük megírni történetünk következő fejezetét.” – mondta Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója, a Stellantis marketing igazgatója. „A jövőbe vezető történet első főszereplője pedig az új Grande Panda. Az olaszországi Torinóban, a FIAT formatervezési központja által tervezett újdonság hiánytalanul testesíti meg a legendás elődök értékeit. Az új kisautó egy globális padlólemezre épül, lehetővé téve a márka számára, hogy tovább erősítse világméretű jelenlétét. A Grande Panda bevezetésével a FIAT megkezdi az átállást azokra a globális platformokra, amelyek a világ összes régióját lefedik, az ebből eredő előnyöket pedig mind ügyfelei javára fordítja. 

Az olaszországi Torinóban működő Centro Stile által megálmodott Fiat Grande Panda egyedülállóan kompakt méreteivel tűnik ki a B-szegmens más szereplői közül – karosszériája mindössze 3,99 méter hosszú, szemben a kategória 4,06 méteres átlagával –, letisztult vonalai mellett az optimális karosszéria-kialakításból adódó, hatékony helykihasználás és praktikus belső tér jellemzi. Az új FIAT modell öt utas számára kínál férőhelyet, így maradéktalanul helyt áll kényelmes családi járműként és a modern elvárásoknak megfelelő, nagyvárosi autóként egyaránt. Az erőt és egyedi karaktert sugárzó karosszéria robusztus, jól felépített képet mutat. Az erősen hangsúlyos karaktervonalak ék alakú kontúrt és dinamikus formavilágot rajzolnak ki. 

A kompakt kialakítású orr új, karakteres személyiséggel bír. A precíz, merőleges vonalak olyan progresszív rácshálót rajzolnak ki, ami erőteljes, mégis kecses megjelenéssel vértezi fel az autót. A fényes fekete kidolgozású felső hűtőmaszk középpontjából pixelek sorozata vezet a fényszórókig. Az első lökhárítóba integrált alsó védőbetét szabadidőjárműves karaktert kölcsönöz a modellnek, míg az opálos kockákból felépülő fényszórók a lingottói gyárépület homlokzatát tagoló ablakokat idézi. 

Oldalnézetből a Fiat Grande Panda sziluettje az 1980-as évek Pandájának erőteljes karakterét idézi, amelyben a dinamikus utastér és a hangsúlyos üvegfelületek megkérdőjelezhetetlenül magabiztos, vonzó személyiséggel vértezték fel a modellt. 

Ezen túlmenően a függőleges far összetéveszthetetlen dőlésszöge a robusztus C-oszlopban köszön vissza. A négyzet alakú, fekete embléma az üvegfelületek rajzolatához igazodva lenyűgöző hatást kelt: a FIAT márkanév négy betűje négy sávvá alakul át, amelyek mintegy körüljárják a járművet. 

A far hasonlóképpen merész kialakítást kapott, köszönhetően a hangsúlyos kerékíveknek, az ablakok dőlésszögének, valamint a hátsó szélvédő, a lámpatestek és a lökhárító védőbetét pozícionálásának, amelyek együtt oltalmazó, stabil megjelenést kölcsönöznek a robusztus kiállású Fiat Grande Pandának. A háromdimenziós Panda felirattal ellátott, fényes fekete keret megnöveli a karosszéria optikai tömegét – ez a stíluselem megint csak az eredeti Panda előtt tiszteleg. Végezetül, az 1980-as évek geometrikus hangvételét futurisztikus stílussal kombináló tematikát a 17 colos, diamond cut kidolgozású könnyűfém keréktárcsák lenyűgöző X alakú dizájnja teszi még hangsúlyosabbá.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!