Szeptembertől vehetik el a zöld rendszámot a hibridektől

0

Egy új törvénytervezet jelent meg, melynek értelmében 2024. szeptember elsejétől a külső forrásból tölthető plug-in hibridek nem kaphatnak zöld rendszámot. Majd a már kiadottakat is kötelező lesz lecserélni.

Egy friss tervezet szerint szeptember elején jöhet el az az idő mikor elvehetik a zöld rendszámot a plug-in hibrid járművektől – szúrta ki a Hvg.hu. A külső áramforrásból tölthető és a növelt hatótávolságú hibrid autók a tervezet szerint 2024. szeptember 1-jétől már nem kaphatnak zöld rendszámot az első belföldi forgalomba helyezéskor.

Továbbá előírnák a plug-in hibrid járművekre eddig kiadott zöld rendszámtáblák lecserélését is – legkésőbb 2026. november 30-ig.

Az indoklás szerint:

a zöld rendszámmal együtt járó kedvezményeket kizárólag a tisztán elektromos és nulla kibocsátású gépkocsik számára biztosítanák.

A szabályozás szigorítása többször felmerült már, azonban ennyire konkrét lépés nem történt még az ügyben. Összesen 41 ezer autót érint a zöld rendszámok visszavonása.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!