Íme az 550 kilométer hatótávú Smart Concept #5

0

A Smart a napokban mutatta be a legújabb tisztán elektromos, közepes méretű SUV modelljének a koncepcióváltozatát ami a Smart Concept #5 nevet kapta. A márka saját bevallása szerint eddig ez a modell a legtágasabb és legsokoldalúbb járműve melynek szériaváltozata még ebben az évben megjelenik.

A sokak által ismert Smart márka korábban a nagyon kicsi autóiról volt ismert, azonban a Geely-vel való szorosabb együttműködés értelmében úgy gondolták, hogy az egész márkára ráférne egy hatalmas frissítés. Ezért új nevezéktant, és persze teljesen új formavilágot álmodtak meg a Smart márkának a döntéshozók.

Bár a Smart kedvelői kicsi autóként ismerhették meg a régebbi autókat, az újonnan érkező típusok pedig egyre csak nőnek. Így van ez a most bemutatott #5 esetében is amit bár korábban egy furgonnak vártak a jól értesültek, a most bemutatott autó nagyon távol áll ettől. Bár az autó még csak egy tanulmány, de első blikkre nagyon ígéretes elektromos autóra számíthatunk, ha jelen formájában valósul meg a Smart Concept #5.

„Ez a rendkívüli járműkoncepció túlmutat a városi határokon, következetes és határozott evolúciós lépést jelent márkánk számára, valamint egyedi tervezési filozófiát testesít meg. A fejlett technológia, a kültéri funkciók és a páratlan kényelem révén a Concept #5 tökéletes társ mindenféle kalandhoz és tevékenységhez”.

A Concept #5 tanulmányautót élőben a pekingi Auto China rendezvényen mutatja be a nagyközönségnek a Smart . Itt vélhetően többet is elmondanak majd a várható paraméterekről, ám a Smart nem aprózta el a dolgokat, ez már most látszik.

A sajtóanyagból kiderül, hogy a Concept #5 800 voltos technológiával és „100+ kWh” kapacitású akkumulátorral érkezik, ami azért jócskán túlmutat a városi autó határain. Amit még tudni, hogy a 10-ről 80 százalékra való töltést csak 15 percet vesz igénybe, ha a körülmények is alkalmasak a feladatra. A WLTP hatótáv 550 km lenne a gyártó szerint. Ezeken túl azonban semmi konkrétum nem tudható, pedig a Smart esetében pont a méretek lennének a legfontosabbak. Ami még biztos, hogy a sorozatgyártás még idén, az év második felében meg is kezdődne.

A rövid túlnyúlások és a hosszú tengelytáv nem csak kiváló terepjáró képességeket adnak a Smart Concept #5-nek, de az utastér méreteit is kellemesen kiadják. Itt olyan finomságok lesznek elérhetők, mint a két integrált OLED képernyő, amit az AMD V2000 csipje hajt meg. De ez szolgálja majd ki többe között a mesterséges intelligenciát is, amit beépítenek a fedélzeti rendszerbe. Árakról és pontos megjelenésről egyelőre nincsenek információk.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!