Megvillantotta az Audi a frissített e-tron GT modelljét

0

Az Audi megkezdte a frissített e-tron GT modelljének a tesztelését, ami valószínűleg nagyobb akkumulátorral, és nagyobb teljesítménnyel jelenhet meg hamarosan.

Az Audi e-tron GT talán az egyik legstílusosabb elektromos sportautó, amit nyugodt szívvel oda lehet tenni egy Tesla Model S, vagy éppen egy Porsche Taycan mellé. A kinézettel és a tudással eddig sem volt baj, ám az idő telik, így az e-tron GT esetében is esedékessé vált némi frissítés. Az eddig információk alapján szinte biztos, hogy a friss Taycan GT Turbo technikája kerül bele az e-tron GT gyomrába is, várhatóan némi limitációval.

Az e-tron GT esetében azért mondhatjuk biztosra, hogy már készül az utód, mert mag a gyártó adott ki fotókat az utakon cirkáló fenevadról. Bár nincs álcafólia a képeken szereplő autón, ennek ellenére jó eséllyel számíthatunk majd némi frissítésre az autó külső megjelenésében is.

Ezt arra is alapozhatjuk, hogy az alábbi videón már matricával álcázott darabok szerepelnek, melyeken ennek ellenére is nagyon jól kivehető, hogy úgy összességében milyen formát várhatunk az e-tron GT-től, ami meg fogja őrizni mostani külalakját, persze az első lökhárító az iparági szokásokhoz hűen szinte biztosan kap majd egy új kinézetet. Tekintve, hogy az autó hátsó fele is le van matricázva, jó eséllyel jelenthető ki, hogy ahhoz is szintén hozzányúl majd az Audi.

A lökhárítókon túl a fényszóró is megújulhat, nem beszélve a Q8 e-tron orrán bemutatkozó új Audi logó megjelenéséről. Hogy ez kinek mennyire tetszik, ezen kár vitatkozni, de ez lesz az új irányvonal, ez biztos. Az Audi továbbá nyilvánosságra hozta, hogy az új elektromos sportautó továbbfejlesztett felfüggesztéssel rendelkezik majd a jobb menetdinamikáért. Várhatóan a Taycan új, kétszelepes lengéscsillapítóival és a Torque Vectoring Plus hátsó differenciálművel is felszerelik az új e-tron GT-t is.

Bár az Audi még nem árulta el a részleteket, az autó várhatóan erősebb motorokkal, továbbfejlesztett akkumulátorral és továbbfejlesztett menetdinamikával debütálhat. Az Audi jelenlegi e-tron GT-je akár 523 lóerős, kíváncsian várjuk, hogy az újdonság esetében milyen preferenciák jelennek majd meg az adattáblán. A frissített Audi e-tron GT esetében árakról és megjelenésről egyelőre nincs információ.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!