Teljesítette a saját negyedéves célját a kínai NIO

0

Bár a NIO sosem tartozott a hatalmas volumennel dolgozó elektromos autógyártók közé, azért az eladásaik folyamatosan kúsznak felfelé. Érdemes tudni, hogy a NIO inkább a minőségre, és a komolyabb tudásra megy rá autóik tervezésekor, így ennek megfelelőn az általuk kínált modellek árai is a közép és felső-kategóriára mutatnak. Autóikat kedvelik a kínai és európai vásárlók is egyaránt, bár ez utóbbi kategória még nem annyira számottevő a NIO statisztikáiban.

Akárhogyan is, de a NIO márciusban 11 866 darab autót adott el, melyek mindegyike tisztán elektromos, hiszen a márka nem foglalkozik a belsőégésű motorral semmilyen szinten sem. A márciusi eladásokban 6737 darab lett az SUV és 5129 darab a szedánok értékesítése.

Így a NIO márciusi eladásai 46%-kal nőttek a februári 8132 darabhoz képest, ami bizakodásra adhat okot az amúgy már tőzsdén is megjelent NIO vezetősége számára. Az igen gyenge februárt az elemzők a kínai újév ünnepének tudják be, és bizakodnak az idei év sikeres folytatásában. A márciusi eredményekkel együtt a 2024-es év első negyedévében 30 053-as darabszámot ért el a márka, amivel teljesítették a saját maguk elé kitűzött célt erre az időszakra.

A NIO részvényei több, mint 3 százalékot emelkedtek az üzleti eredmények közlése után. Ennek örülhetnek a márka kedvelői, de sajnos távolabbról nézve még van hova javulnia a papírok értékének, melyek közel 50 százalékkal érnek most is kevesebbet, mint tavaly februárban. Ha pedig a valaha volt legmagasabb részvényértéket nézzük (2021 február), akkor 90 százalékos mínuszban van a NIO.

Az eladások növekedése elegendő volt a rivális XPeng lehagyásához, ami márciusban 9026 elektromos járművet szállított ki , míg az idei év első negyedévében összesen 21 821 darabot. Kis érdekesség, hogy a piacvezető BYD esetében 300 114 darab tisztán elektromos autó került kiszállításra.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!