Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag a levegőben

0

Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén, amikor március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba szállítottak, de mindegyiket hazaküldték a kivizsgálás után. Közölte a komáromi akkumulátorgyár, SK On Hungary Kft. kedd délután az MTI-vel. 

Azt írták, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobil laboros méréseket végzett az SK On telephelyén, amelyek eredményei egyértelműen megerősítették, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható.

Az SK On mindent megtesz azért, hogy működésével munkatársaik és a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe. Tudatták azt is, hogy az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért további intézkedéseket tesznek.

A közleményben a korábban, 2022. január 20-án történt szivárgással kapcsolatban a sajtóinformációkat pontosítva azt közölte az akkumulátorgyár: a valóságnak nem megfelelő a tényállás miszerint veszélyes anyagok szivárogtak ki a külvilágba, és 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak volt kitéve 2022 januárjában.

Aznap a tűzoltóság arra a következtetésre jutott, hogy nem külső szivárgásról van szó, mivel a munkahelyen belüli és kívüli mérések eredményei a szabványos értékek alatt maradtak. Rámutatnak: ez az információ a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is megtalálható. Hozzátették: mind a 21 dolgozót, aki fejfájásos tünetekre panaszkodott, orvosi vizsgálat után, rendellenesség és további panasz hiányában hazaküldték.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!