Nyolc NEV járművet mutatott be a BYD a Genfi Autószalonon

0

A BYD nyolc NEV – azaz új energiával hajtott – járművet mutatott be a Genfi Autószalonon. A sajtótájékoztatón a BYD bemutatta saját fejlesztésű, iparágvezető Super DM technológiáját és a SEAL U DM-i-t, a BYD első PHEV-jét (plug-in hibrid járművét) Európában, a lépés jelentősen hozzájárul a BYD elköteleződéséhez a környezetbarát közlekedés és az elektromobilitás terén. 

A sajtótájékoztatón a BYD bemutatta az európai fogyasztóknak a házon belül fejlesztett Super DM technológiát, és bemutatta az ezzel a technológiával felszerelt modellt – a BYD SEAL U DM-i-t. Ez a modell hatékony, praktikus és környezettudatos megoldás a mindennapi mobilitási igényekre és a hosszú távú, gondtalan utazásokra.

A BYD SEAL U DM-i olyan európai országokban kerül piacra, ahol az elektromos töltőinfrastruktúra még nem kiforrott, vagy ahol a vásárlók olyan járműre vágynak, amely az elektromos vezetés minden előnyét kínálja a hatótáv kompromisszumok nélkül. Ezt a modellt 2024 második negyedévében mutatják be Európában, és célja, hogy hatékony és energiatakarékos vezetési élményt biztosítva megfeleljen az európai felhasználók változatos utazási igényeinek. 

Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója elmondta: „Pontosan 16 éve, Genfben indítottuk útjára a DM technológia első generációját ebben a csarnokban. Ez volt a világ első PHEV-je DM technológiával. Azóta nagy előrelépést tettünk, és ma büszkén mutatjuk be a Super DM technológiát, amely a legújabb generációs technológiává fejlődött. Ez egy rendkívül hatékony, elektromos alapú rendszer, amely a vezetési idő nagy részében az elektromosságot részesíti előnyben, ami jóval alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és akár 115 km-es tisztán elektromos hatótávot eredményez. PHEV-ként sokkal nagyobb, több mint 1000 km-es hatótávolság is biztosított teljesen feltöltéssel és tele tankkal, így sokkal több fogyasztó számára praktikus megoldás. A BYD SEAL U DM-i 2024 második negyedévében történő európai bevezetésével a vásárlók hamarosan lehetőséget kapnak arra, hogy megtapasztalják ennek az innovatív hibrid technológiának számos előnyét. A BYD hisz abban, hogy a Super DM technológia kulcsfontosságú lehet az elektromos járművek átállásában, lehetővé téve a szélesebb közönség számára az elektromos mobilitás elfogadását.”

A sajtótájékoztatón debütált Európában a BYD legmagasabbra pozícionált luxus új energia jármű márkája, a YANGWANG, a forradalmi technológiájával és kiemelkedő teljesítményével hívta fel magára a figyelmet a YANGWANG U8 a Genfi Autószalonon.

Wolfgang Egger, a BYD Design igazgatója, részletesen magyarázta el a YANGWANG U8 tervezési koncepcióját a sajtótájékoztatón. Kifejtette a BYD egyedi nézőpontjait a jövő közlekedése és a művészi esztétika iránti elkötelezettség terén.

Egger elmondta: „A YANGWANG erős üzenetet hordoz, kiemelve, hogy a szobrászat, a szépség és az arányok milyen érzelmeket váltanak ki, ezáltal élvezetesebbé téve az életet. Emellett bemutatja, hogy a technológia hogyan könnyítheti meg az életet az új energia, az elektromosság által teremtett új élmények révén. A YANGWANG a fenntartható luxus kifinomult kifejeződése.”

2023-ban a BYD éves NEV (új energia jármű) értékesítése meghaladta a 3 millió darabot, fenntartva globális vezető szerepét ezen a területen, miközben globalizációs stratégiája folyamatosan haladt előre. Azóta, hogy 2022 szeptemberében bejelentette európai személygépjárművek piacra lépését, a BYD sikeresen együttműködik helyi partnereivel annak érdekében, hogy 19 európai országban – köztük Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Norvégiában – gyorsan vezessenek be számos új típust.

Ezidő alatt több mint 250 márkakereskedés nyílt, és kiváló minőségű szolgáltatást és változatos termékpalettát kínálnak a helyi fogyasztóknak Európában. A BYD elkötelezett abban, hogy továbbra is technológiai innovációkkal és kiváló minőségű új energia meghajtású autókkal elégítse ki az európai és globális felhasználók zöld mobilitási igényeit, elősegítve az európai elektromos járművekre való átállást.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!