530 kilométeres hatótávra frissítették a BYD Tang SUV-t

0

Nem vitás és egyben jól látható folyamat az, hogy az SUV kivitel továbbra is talán a legnépszerűbbnek mondható forma az autók világában. Nem véletlen, hogy az SUV-k állnak az eladások élén, legyen szó belsőégésű, vagy elektromos motorral hajtott változatról.

Amikor bejött a Tesla kínálatába a Model Y, rövid időn belül átvette a vezetést a Model 3-tól, és ahogy telt az idő szinten minden más gyártótól elhappolta a sikereket az Y. Nem véletlen, hogy szinte minden márka a Tesla Model Y-al akar versenyezni, ahogyan van ez a BYD Tang SUV esetében is. Nálunk, Európában 2020-ban mutatkozott be a Tang, akkor Norvégiában kötött ki a BYD teherhajója, majd a Tang SUV-k szép lassan beszivárogtak 2022-ben Németországba, Hollandiába és a főbb európai piacokra.

A Tang egy 4,870 méter hosszú, 1,950 méter széles és 1,725 méter hosszú jármű, amiben van harmadik üléssor is, amit már kevés elektromos SUV mondhat el magáról kontinensünkön. Bár a Tang jól fogy, a BYD bejelentette, hogy néhány ponton megerősíti az autó tulajdonságait, hogy azok még versenyképesebbé tegyék a típust.

A legfontosabb talán az, hogy nőtt az autóba pakolt akkukapacitás. Az eredetileg 86 kWh-s akkupakk mostantól 108 kWh-t képes befogadni, amivel a WLTP szerint 130 km-el nőhet a hatótáv. Így az eredetileg 400 km-es WLTP adat 530-ra nőtt.

A töltési teljesítmények is nőttek, AC ágon a korábbi 7 kW helyett már 11 kW várja a leendő vásárlókat, míg DC ágon 190 kW a vonatkozó adat. Az elektromos motorban is nagyobb erő fog lakozni a frissítés után, a dupla motoros változat esetében 517 LE lesz az új adat, amivel a BYD szerint 4,9 másodperc alatt jön össze a 0-100 km/h gyorsulás. A BYD emellett új aktív lengéscsillapítókkal frissíti a futóművet, hogy javítsa a vezetési komfortot a különféle útviszonyok között.

A kérdés csak az, hogy az árakat ez miként érinti. Azt hiszem kimondhatjuk, már akkor jól járnak a leendő vásárlók, ha a mostani árak megmaradnak, de simán elképzelhető, hogy mindezért még kevesebbet is fog kérni a BYD ahogyan mondták a frissítés kapcsán: „Légy felkészülve a meglepetésre.”

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!