Két tisztán elektromos Land Cruiser érkezik a Toyotától

0

Érdekes hírt hozott le nemrég az angol Autocar magazin. A lap szerint ugyanis a Toyota nem másra készül, mint hogy az egyik legismertebb és legrégebbi típusjelzését átemeli az elektromos meghajtás világába, így biztosítva a típus jövőjét. Ez a Toyota Land Cruiser, amit vélhetően valóban senkinek nem kell bemutatni, hiszen 1951 óta létezik a modell.

Az elektromos meghajtású Land Cruiser rögtön két változatban érkezne majd a vásárlókhoz. Az egyik egy csúcskategóriás luxus BEV lenne, míg a másik egy megfizethetőbb, városközpontú változat lesz. Az új elektromos autókkal a Toyota a Mercedes-Benz, illetve a Land Rover érdekeltségi köreit szeretné megpiszkálni. A Toyota vezérigazgató-helyettese, Simon Humphries elmondta, hogy az autógyár „a mobilitás új megközelítéseit vizsgálja”, amelyek erősítik a Land Cruiser márkát, de egyúttal „tovább növeli az emberek mozgásszabadságát”.

Ennek fényében a Toyota rögtön nyilvánossá is tett több vázlatot a leendő elektromos Land Cruiser modellekről. Az egyik verzió tehát a „fiatal, profi városlakók” körének készülhet melynek alapját a 2021-ben bemutatott Compact Cruiser adná.

A Toyota elektromos koncepciója sokat merít az első generációs Land Cruiserből, masszív karosszériájával és erős kerékjárataival. Azonban az elektromos Land Cruiser, ami a Toyota e-TNGA platformján érkezne olyan modern funkciókat is tartalmaz, mint a LED-lámpák és a további modern kori kiegészítő elemek.

A másik Land Cruiser opció már teljesen más világot céloz meg és a tavaly októberben bemutatott Land Cruiser SE adja a kiindulási alapot. Itt már prémium-kategóriás anyagok, méretek várnak a leendő vevőkre és akár 3 üléssor is elérhető lesz.

Sajnos ezen modell esetében sem tudni technikai adatokat, de az elérhető nyomaték mesés lesz. A most még Land Cruiser SE néven futó modell 2026-ban mutatkozhat be, ezzel is megünnepelve a Land Cruiser márka 75. születésnapját. Illetve ekkorra már elképzelhető, hogy megjelenik a Toyota új akkutechnológiája is, ami jellemzően a szilárdtest akkukra épülne ami hatalmas hatótávokat kínálna.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!