Negyven eurótól lehet majd elektromos autót bérelni Franciaországban

0

Hogy az alacsony jövedelműeknek mit tud az állam felajánlani, az országonként változik. Azonban ha minél gazdagabb egy ország, annál több jut a szegényebb rétegnek is. Franciaországban körvonalazódik egy igen jónak tűnő ajánlat, mégpedig az, hogy az alacsony bevételekkel rendelkezőknek legyen lehetőségük egy szinte nevetségesnek tűnő havi összegért elektromos autót bérelni, amihez még ingyen töltési is járna egy ideig.

Az ajánlat nagyon jónak tűnik, ami egyébként „Szociális Lízing” (Social leasing) néven fog majd elérhetővé válni Franciaországban hamarosan. Ennek lényege az, hogy már havi 40 eurótól lesz lehetősége elektromos autót bérelnie azoknak, akik egy meghatározott szint alatt keresnek hivatalosan. A legjobb az egészben, hogy aki részt vehet ebben a programban, annak nem kell előleget, vagy kauciót befizetni, továbbá a bérléshez tartozik baleset biztosítás és bizonyos esetekben akár 6 hónap ingyen töltés is. Ez utóbbi még kidolgozás alatt van, hogy miként lehetne az egyes szolgáltatók kútjain beváltani az „áramjegyet”.

Emmanuel Macron francia elnök még október 22-én jelentette be a programot, amelynek célja, hogy maximum havi 100 eurós lízingdíjért legyen elektromos autójuk a szegényebbeknek. Ám érdekes módon ezt végül maguk az autógyártók tornázták le egészen a mostani 40 eurós minimumig. A jogosultaknak a beugrót az állam fizeti. Megkötés, hogy csak Európában, lehetőleg Franciaországban készült modelleket lehet választani és minél kisebb a kinézett autó, annál alacsonyabb a havidíj is. Így jön ki az az eset, hogy a Twingo e-tech már havi 40 eurótól birtokolható. Ebben benne vannak a kötelező karbantartások, assistance szolgáltatás és 6 havi töltés.

De elhozható még Fiat 500e (89 euró), Peugeot e-208 (99 euró), Corsa-e (94 euró) és Citroën ë-C3 (54 euró) is, a fent ismertetett feltételekkel. A szociális lízingprogramban való részvételhez a francia lakosoknak legfeljebb 15 400 euró éves bevételük lehet, évente több mint 8 000 km-t kell utazniuk és legalább 15 km-re kell lakniuk a munkahelyüktől. Ha a pályázó jogosult, három évre szóló lízingszerződést élvezhet, a végén vételi lehetőséggel. A programról bővebben a fentebb linkelt kormányzati oldalon lehet érdeklődni.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!