Amire mindenki várt: árat kapott a Tesla Cybertruck

0

Persze voltak bohóckodások, rosszul megvilágított környezet, baseball labdával megkísérelt üvegtörés, de talán a legfontosabb, hogy árat kapott a Tesla Cybertruck.

Közel négy éve várnak erre a napra a Tesla Cybertruck rajongói, és most végre elérkezett. A Tesla számos késés, halogatás után hivatalosan is megkezdte a Cybertruck szállítását és megérkezett az elektromos pickupjának a hivatalos specifikációja és annak ára. Hogy egy kicsit őszinték legyünk a most bemutatott specifikációk meglehetősen közel állnak a Cybertruck első két verziójának eredeti bejelentéséhez, azonban a top, azaz az über Cybertruck nem azt hozta, amivel elsőként promózták.

Íme a főbb specifikációk:

Hátsókerék-hajtásÖsszkerékhajtásCyberbeast
Ár$60,990$79,990$99,990
Hatótávolság402 KM547 KM515 KM
Hatótávolság, hatótávnövelővelnincs infó755+ KM705+ KM
Gyorsulás6,7 S 0-100 KM/H 4,3 S 0-100 KM/H2.7 S 0-100 KM/H
MeghajtásHátsókerék-hajtásÖsszkerékhajtásÖsszkerékhajtás
Végsebesség180 KM/H180 KM/H209 KM/H
Vontatás3402 KG4990 KG4990 KG
Elérhető2025-től2024-től2024-től

Az árak jóval magasabbak az eredeti 2019-es leleplezéshez képest, de ez várható volt. Talán a legnagyobb változások a hatótávolságon történtek, mivel a pickup csúcsváltozatát 500 mérföldes (804 km) hatótávolsággal harangozták be. Továbbá a Tesla egy hatótávnövelővel szeretné elérni a 700 kilométeres hatótávot, amit csak a két drágább verzióhoz lehet megvásárolni. Az event során a Tesla nem magyarázta el, hogy mégis mi ez a hatótávnövelő, de később Elon Musk az X-en tudatta, hogy ez nem egy kis benzinmotor, mint például ami a BMW i3 REX-ben is megtalálható volt.

Azaz a hatótávnövelő egy opcionális akkumulátorcsomag, ami a pickup platójának az egyharmadát foglalja el. A Tesla egyik alelnöke, Drew Baglino megerősítette, hogy ez egy „szerszámosláda méretű” akkumulátor, ami nagyjából ennyi helyet foglal el, a 3423 literes platón. Első blikkre ez a csomag nagyjából 30-40 kWh kapacitással bír.

A Cybertruck öt személyes, 5682 mm hosszú, 1790 mm magas, és 2413 mm széles nyitott tükrökkel, míg 2200 mm behajtott tükrökkel. Továbbá 433 mm a Cybertruck hasmagassága kiemelési módban, és 20″-os kerekek vannak a Tesla pickupján. Továbbá a Tesla pickupján jelenik meg elsőként a Steer-By-Wire kormányrendszer, ami nem mechanikusan kapcsolódik a kerekekhez, hanem teljesen elektronikusan. Így megjelent a sebességfüggő kormányzás is. A Cybertruck pickup négykerék-kormányzást is kapott.

A Tesla újragondolta a Cybertruck elektromos architektúráját is, így megjelent a 48 voltos kisfeszültségű rendszer, míg a hajtáslánca pedig 800 volton üzemel. A Telsa mérnökei elhozták a Cybertruck-ba a V2X képességet is, a Powershare megoldással a platóba és az utastérbe épített konnektorokon kívül 11,5 kW-os maximális teljesítménnyel tudja ellátni a háztartást egy Tesla fali töltőn keresztül a pickup.

A belső tér szinte ugyan az amiket a kémfotókon már láthattunk, annyi változással, hogy a Model 3 Highland után a Cybertruck is kapott hangulatvilágítást.

A hivatalos esemény itt visszanézhető, de erősen ajánlott a 22. percig tekerni mivel akkor kezdődik az egész esemény. A baseball labdás produktivitás pedig a 31. perctől nézhető meg:

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!