Felpörgött az elektromos autógyártás Csehországban

0

Éves összehasonlításban 16,2 százalékkal nőtt a személyautógyártás az idei első tíz hónapban Csehországban. Közölte szerdán a cseh autóipari szövetség Prágában.

A közleményük szerint a három cseh autógyár a január-októberi időszakban összesen 1 162 315 személygépkocsit gyártott le. Ebből 157 835 volt elektromos vagy hibrid meghajtású autó, ami éves szinten mintegy 40 százalékos emelkedés. Az elektromos vagy hibrid autók az összes személygépkocsi 13,6 százalékát teszik ki.

„Az autógyártási adatok jobbak, mint a koronavírus-járvány előtti 2019-es évben. Ez jó hír az ágazatnak, és jó hír a cseh gazdaságnak is” – mutatott rá Zdenek Petzl, a szövetség igazgatója a prágai sajtótájékoztatón.

„Külön ki kell emelni, hogy növekszik a Csehországban gyártott elektromos és hibrid meghajtású személyautók száma és aránya az egész termelésben. Pozitívum, hogy nagy és növekvő az érdeklődés a hazai piacon és a külföldi piacokon is” – szögezte le Zdenek Petzl.

A legnagyobb cseh autógyár, a német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda 722 394 autót gyártott, ami éves szinten 27,5 százalékos növekedés. A dél-koreai Hyundai 6,2 százalékkal 286 600 személygépkocsira növelte termelését az idei első tíz hónapban. A japán kézben lévő kolíni Toyota gyártószalagjairól pedig 153 321 személyautó gördült le, 10 865-tel kevesebb, mint egy éve. A cég szerint ez az eredmény a tavaszi, illetve szeptemberi technikai leállások következménye. Októberben éves szinten már 12,5 százalékkal emelkedett a Toyota termelése.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!