Megint megpróbálták elpusztítani a Tesla Cybertruck pickupot

0

Szerencsétlen Tesla Cybertruck pickupot valamiért mindenki ütni, verni, vagy szétlőni akarja, hogy megnézzék mit bír. Már a premier napján is vasgolyóval dobálták az ablakait és azóta is sok esetben kapott a törődésből a különös formájú elektromos pickup. Legutóbb úgy érezte valaki, hogy mindenképp íjjal kell szétlőni egy példány ajtaját.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis már csak nagyjából 1 hónap van hátra a Cybetruck első példányainak átadásáig, aminek egy külön kis átadási ünnepséget rendeznek majd a Teslánál. Addig is Elon Musk nemrég ellátogatott a Joe Rogan Experience podcast következő adásának készítésére, ahol a házigazdával beszélgetett a Cybertruck tudásáról és stílusosan egy ilyen pickuppal sikerült megérkeznie. A podcast készítője úgy érezte, hogy nyitásként mindenképpen az íjával kell „megsimogatni” az autót, vélhetően ezzel a pickupot borító lemezek ellenálló képességét akarta demonstrálni.

Majd a következő bő 20 percet a típusnak szánta a két résztvevő. Bár árak és konkrét specifikációk még mindig nincsenek a Cybertruck esetében, azért Musk jó pár dolgot megemlített az autó kapcsán. Az egyik ilyen a várható tömege az autónak, ami nagyon nem lesz pehelysúlyú. A komolyabban felszerelt darabok akár bőven a 3 tonna fölé is mehetnek, de lesznek „csak” 2,7 tonna környéki példányok a kínálatban. Erről egyébként maga a Tesla is nyilatkozott, igaz csak közvetve abban a dokumentációban, ami az autó egyedi sorozatszámát hivatott visszafejteni.

A fenti segédlet alapján kettő, illetve három elektromos motorral szerelt darabokat várhatunk itt:

  • D = Dual Motor – Standard (csak a Cybertruck esetében)
  • E = Triple Motor – Performance (csak a Cybertruck esetében)

De innen visszafejthető az is, hogy mennyi a GVWR (gross vehicle weight rating) vagyis a megengedett össztömeg.

  • G = Class G (3629 és 4082 kg között)
  • H = Class H (4082 és 4536 kg között)

Musk azt is elmondta, hogy a Tesla 3 másodpercnél rövidebb 0-100 km/h gyorsulást tervez a Cybertruck esetében. Végül a vezérigazgató azt is megemlítette, hogy a Tesla évi 200 000 Cybertruck gyártását tűzte ki célul, ami alacsonyabb, mint a múlt hónapban a Tesla által említett 250 000 darab. Végezetül Musk megismételte, hogy a hivatalos részleteket a november 30-i eseményen jelentik be.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!