Egymillió autót adott el a Tesla csak Európában

0

A Tesla négy modellből álló kínálatával hódította meg az öreg kontinenst, közte Európa legkelendőbb autójával.

Elon Musk vállalatának a történetét már szerintem mindenki kívülről fújja. Európába elsőként a Tesla Roadster érkezett meg, aminek a Lotus adta az alapját és bizonyította, hogy az elektromos autók is lehetnek sportosak. Majd berobbant a Model S és Model X a köztudatba, később pedig a Model 3 és a Model Y modellekkel biztosította be magát a Tesla az európai piacon.

14 évvel az első elektromos autója értékesítése után a Tesla már egymillió járművet adott el Európában. A lassulás jelét pedig egyáltalán nem látni.

2023 a Tesla Model Y éve Európában, az eddigi kilenc hónapból ugyanis hatban a kisebb SUV-ból adtak el a legtöbbet, még olcsóbb alternatívákat is megelőzve a piacon. Az Auto News adatai szerint szeptemberben 26.730 Tesla Model Y talált gazdára, míg mögötte Peugeot 208-ból 21.111, Renault Clio-ból pedig 19.731.

A Model Y népszerűsége külön figyelemreméltó, ha az első kilenc hónap eladásait vetjük össze. Szeptember végéig 180.721-et adtak el belőle, mögötte 166.675-tel a Dacia Sandero, majd 155.972-vel a VW T-Roc következik.

Érdekes lesz látni, vajon fenntartható-e a Tesla számára ez a tempó a Model Y esetében, jelenleg ugyanis még hathat az újdonság varázsa, de az újabb riválisok érkezésével és a piac bővülésével mindez megváltozhat.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!