Indulhat a Tesla legújabb gyárának az építkezése, hacsak…

0

Hivatalosan márciusban jelentette be a Tesla, hogy Mexikóban fogja felépíteni következő gigagyárát, ahol akár évi kétmillió elektromos autót is gyárthatnak.

Majd e hónap elején Musk és csapata megerősítette azt a hírt, hogy a globális gazdasági aggodalmak közepette egy kicsit lassítani fogják a mexikói gigagyár építkezését. Az autógyártó inkább a texasi gigfactory-ba fekteti be a meglévő pénzét, hogy a Cybertruck modelljének gyártási volumenét felfuttassa.

Korábban Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elismerte, hogy a gyár értéke „több mint ötmilliárd dollár lesz.” Majd hozzátette, hogy ez lesz a világ eddigi legnagyobb elektromos járműgyára. A Tesla azonban egyelőre nem közölt részleteket az üzem kapacitásáról, sem a termelés beindításáról vagy a beruházásról. Kuriózum, hogy saját határátkelőt kapott a Tesla a mexikói határon még tavaly nyáron.

A napokban pedig Nuevo León gazdasági államtitkára, Rivas Iván a Milenion lapon keresztül árulta el, hogy a Tesla mostanra megkapta az összes szükséges engedélyt, hogy megkezdhesse az építkezést. „Már minden szövetségi és állami engedélyük megvan az építkezés megkezdéséhez, így már biztos, hogy a Tesla Nuevo León-ba érkezik.”

Azt azonban a politikus sem árulta el, hogy a Tesla pontosan mikor is kezdi meg a mexikói gigagyárának az építkezését. Nemrég ugyanis az is kiderült, hogy a Tesla hatalmas infrastruktúrát szeretne építeni a gyár köré, ideértve az „energia-, víz-, közúti és vasúti infrastruktúrát”.

Most már csak a Teslán múlik, hogy eldöntse, mikor kívánja megkezdeni az új, mexikói gigagyárának az építkezését.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!