Nagyon ráérzett a Volvo az elektromosításra, folyamatos a növekedés

0

A Volvo valamit nagyon megérzett, mármint annak kapcsán mondom ezt, hogy az elektromos autós eladásaik folyamatosan állítják be az újabbnál újabb rekordokat. A vállalat növekedése már hónapok óta töretlen. Ráadásul az elmúlt pár hónapban bemutatott újdonságok még csak most kezdenek majd el beszivárogni az eddig sem gyenge értékesítési adatokba.

Teszi mindezt a Volvo úgy, hogy az európai autógyártók java csökkenésről beszél, ami nem túl jó hír ezen gyártóknak. Azonban a svéd (kínai) márka pénzügyesei örülhetnek, mert nem hogy stagnálást, de 13 negyedéven át tartó folyamatos növekedést könyvelhettek el. Erről a csütörtökön közzétett pénzügyi adatokból tájékozódhatunk. Miután a Volvo volt az egyik első olyan autógyártó, amely 2030-ra elkötelezte magát a kizárólag elektromos járművek jövője mellett, az eredmények is megérkeznek lassan.

A Volvo eladásaiban a tisztán elektromos járművek értékesítései már 13 százalékos részesedéssel voltak jelen a 2023-as év harmadik negyedévében, ami egyébként 111 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A márka szerint „ez rávilágít arra, miszerint a Volvo személyautós üzletága jó úton halad afelé, hogy az iparág egyik leggyorsabban átalakuló szereplőjévé váljon”. Az autógyártó ezen felül jelentősen javította az elektromos járműveken elérhető árrést is, legutolsó negyedévben már elérve a 9%-ot az előző negyedévi 3%-hoz képest.

Mindezt a jelenleg kapható XC40 és C40 Recharge modellekkel hozták össze, így ennek fényében igen durva növekedés várható, ha a három Volvo újdonság is megérkezik, melyek az EX30, az EX90 páros és az EM90 elektromos kisbusz lesz.

A fent említett három újdonságból az EX30 már Magyarországon is rendelhető, egész baráti áron. A kiváló minőséget adó, leginkább crossoverként körülírható EX30 a Volvo számításai szerint a 15-20 százalékos értékesítési sávig repíti majd a Volvón belül a tisztán elektromos modellek eladásait.

Volvo EX30

Az EX30 már rendelhető, míg az EM90 kisbusz november 12-én mutatkozik majd be. A tavaly bemutatott EX90 szintén erős érdeklődésre számíthat és komolyan hozzájárulhat majd a növekvő értékesítési adatokhoz. Ha így mennek a dolgok, a svédek jó eséllyel 2030-ra meg tudják valósítani a teljes átállást az értékesítésekben, amihez mi nagyon drukkolunk.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!