Komoly rekordot döntött meg a Tesla Model Y

0

Elon Musk sokszor nagyon jó érzékkel tudja azt, hogy mikor mit kell lépni, de valahogy azt is ugyanilyen jól be tudja lőni, hogy évekkel korábban mit kell csinálni ahhoz, hogy a siker biztosan be is érjen. Az elektromos autók terjedését igen nagy részben a Tesla munkásságának köszönheti a világ. Ezek az elektromos autók az abszolút csúcsot képviselik műszaki tartalom és ökoszisztéma szempontjából, még ha egyes perspektívákból lehet is fogást találni a Tesla autóin.

Adott tehát egy kiváló műszaki alap, egy erős, globálisan jelenlevő hype a márka és annak vezetője iránt. Ha pedig mindezt ráültetjük egy SUV-formára (ami ma a világon talán a legnépszerűbb forma), akkor abból biztosan egy egészen sikeres termék kerekedhet ki. Mindezt Elon Musk már 2016-ban, jóval a Model Y bemutatása előtt (2019) megjósolta. Persze 2016-ban még nagyon gyerekcipőben járt az elektromos autózás és a Tesla is még nagyon más helyzetben volt, mint manapság. De ha a célok megvannak, akkor jó eséllyel megjön a siker is, ha kitartó munka van mögötte.

Muskot nem is nagyon érdekelte, hogy sokan kinevették 2016-ban ezért a jóslatáért, a sok erőfeszítésnek pedig meg is lett az eredménye. Azt is érdemes tudni, hogy Musk akkor a leendő Model Y iránti igényt évi 500 ezer és 1 millió közöttire jövendölte. Mint láthatjuk, jóval alálőtt a tényleges igényeknek a nagyfőnök.

Idén januárban már a második olyan hónap volt, hogy a tisztán elektromos Tesla Model Y lett a legkelendőbb autó Európában. Igen, olyan belsőégésű autókat tudhat maga mögött az olcsóbb Tesla SUV, mint a Volkswagen Golf vagy a Peugeot 208.

Ezúttal pedig Dániában döntött meg egy komoly rekordot a Model Y, ez lett legnagyobb számban értékesített autó Dániában, amit a Volkswagen Up állított be még 2013-ban a maga 12 940 darabos éves eladásával. A Model Y-ból tehát már most több fogyott az északi-országban, mint a VW kisautójából és még hátravan két hónap az évből. Vajon hol áll meg a dán mutató?

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!