Az LG fogja szállítani a Toyotának az akkumulátorokat az USA-ban

0

2025-től az LG Energy Solution évente 20 GWh magas nikkeltartalmú NCMA akkumulátormodult szállít majd a Toyotának. Ezzel két az akkumulátoros fejlesztése terén globálisan vezető szerepet betöltő nagyvállalat egyesíti erőit annak érdekében, hogy az akkumulátoros elektromos járművek száma dinamikusan növkedhessen az Egyesült Államokban. A számítástechnika területén is kiemelkedő nagyvállalat michigani üzemében gyártott modulokat majd az Észak-Amerikában összeszerelésre kerülő akkumulátoros elektromos Toyota modellek meghajtására használják majd. 

A Toyota folyamatosan bővülő akkumulátoros elektromos portfóliója fontos pillérét képezi a vállalat multitechnológiás termékstratégiájának. Ennek meghatározó eleme lesz egy új akkumulátoros elektromos modell is, amelyet a Toyota Kentuckyban található gyártában szerelnek majd össze 2025-től. A Toyota és a Lexus 2030-ig mintegy 30 új akkumulátoros elektromos modellt tervez bemutatni, amelyek értékesítése az évtized végére elérheti az évi 3,5 milliót darabot.

A Toyotánál az a célunk, hogy a lehető legnagyobb mértékben, a lehető leggyorsabban csökkentsük a széndioxid-kibocsátást. – avat be Tetsuo „Ted” Ogawa, a Toyota észak-amerikai elnök-vezérigazgatója. „Gyártási és széndioxid-kibocsátás csökkentési terveink eléréséhez elengedhetetlen, hogy a lítium-ion akkumulátorok biztonságos, nagymértékben való ellátása hosszú távú kapcsolattal támogassa a Toyota többutas megközelítését és az akkumulátoros elektromos modellek növekedési terveit Észak-Amerikában. Az LG Energy Solution-szal együttműködve izgatottak vagyunk, hogy olyan termékeket kínálhatunk, amelyek az ügyfeleink által elvárt teljesítményt és minőséget biztosítják.”

A szállítási megállapodás teljesítése érdekében az LG Energy Solution 4 billió KRW-t (körülbelül 3 milliárd USD) fektet be michigani üzemébe, hogy új gyártósorokat hozzon létre akkumulátorcellák és modulok számára, kizárólag a Toyota részére.

„Izgatottak vagyunk, hogy a Toyota, a világ elsőszámú autógyártója új vásárlónk lehet. A lítium-ion akkumulátorok terén szerzett 30 éves tapasztalatunkkal innovatív energiamegoldásokat kínálunk, amelyek támogatják a Toyota továbblépését az akkumulátoros elektromos járművek felé.” – avat be Youngsoo Kwon, az LG Energy Solution vezérigazgatója. „A megállapodás egy másik nagy lehetőséget is kínál számunkra, hogy megerősítsük termelési kapacitásunkat Észak-Amerikában, és ezáltal még több valós, nagy léptékű előrelépést hozzunk az elektrifikáció felé a régióban.”

A mérföldkőnek számító ügylet az LG Energy Solution legnagyobb egyedi szállítási megállapodása, amely a vegyesvállalati szerződéseken kívül biztosított. A vállalat jelenleg mind az öt vezető globális autógyártónak szállítja akkumulátorait. Piacvezető szerepére alapozva a társaság nyolc akkumulátorgyártó üzemmel rendelkezik, amelyek jelenleg működnek vagy épülnek fel Észak-Amerikában, és folyamatosan bővíti gyártási hálózatát, valamint ellátási láncát a régióban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!