Megérkezett a BMW iX2

0

A BMW X2 a prémium kompakt szegmens első Sports Activity Coupé (SAC) modelljeként ünnepelte világpremierjét, a második nemzedék pedig most pedig még egyedibb, még sportosabb és még inkább előremutató formában debütál, ugyanis megjelent a tisztán elektromos változata is, iX2 néven.

Az újdonság piaci bevezetése világszerte 2024 márciusában kezdődik, a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2 xDrive30 modellt, 2024 nyarán egy második tisztán elektromos meghajtású modellváltozat követi.

Az új Sports Activity Coupé világpremierjével párhuzamosan a paletta tisztán elektromos meghajtású modellváltozata, a BMW iX2 xDrive30 modell is elérhetővé válik. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor 230 kW / 313 lóerő maximális rendszerteljesítmény (ideiglenes teljesítmény-többlettel) és 494 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A modell 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Nagyfeszültségű akkumulátorának 64,8 kWh nettó energiasűrűsége és hajtáslánc-technológiájának kimagasló hatékonysága együtt, az energiatároló egység egyetlen feltöltésével 417 – 449 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolságot ígér.

Utóbbihoz az adaptív rekuperáció és a MAX RANGE funkció is nagymértékben hozzájárul. A Max Performance Charging járműtöltő szoftver legújabb verziója a lehető legoptimálisabb módon végzi a nagyfeszültségű akkumulátor újratöltését. Sőt mi több, a tisztán elektromos meghajtású SAC modell felszereltségének a többszerződéses Plug & Charge funkció is része, miközben a opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető „Connected Home Charging” szolgáltatás a villamosenergia-hálózat terheltsége szerint és napenergia-felhasználásra optimalizált járműtöltést egyaránt lehetővé teszi.

Az új BMW X2 194 milliméterrel hosszabb (4 554 milliméter), 21 milliméterrel szélesebb (1 845 milliméter) és 64 milliméterrel magasabb (1 590 milliméter), mint elődje. A tengelytávolság és a nyomtávok növelése az utastér helykínálatára és a csomagtér tágasságára egyaránt jótékony hatást gyakorol. Az új BMW X2 csomagterének térfogata modellváltozattól függően 560 – 1 470 liter között (a BMW iX2 esetében 525 – 1 400 liter között) változtatható.

Alapfelszereltségként az új BMW iX2 xDrive30 modell 17” méretű, aerodinamikailag optimalizált könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!