Ismét drágulnak az autópálya-matricák Magyarországon

0

Közzétette a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a honlapján a 2024-es autópályamatrica-díjakat. A járműtulajdonosok ismét díjemelkedéssel számolhatnak minden kategóriában, és ugyanez igaz a pótdíjak, pótdíjkülönbözetek esetében is.

Egy 2020-as miniszteri rendelet értelmében az augusztusi infláció mértékével kell minden évben emelni az úthasználati jogosultságok árát, és a mérték idén augusztusban 16,4 százalék volt.

A legtöbb autót érintő D1-es kategóriában a 10 napos matrica 900 forinttal lesz drágább (6400 forint), a havi 1460 forinttal (10 360 forint), míg az éves matrica 8070 forinttal (57 260 forint) drágul. A vármegyei matrica a D1-es kategóriában 880 forinttal lesz drágább és 6600 forintba kerül majd.

A lenti táblázatból azonban egyetlen kategória díja nem derül ki: az egynapos matricát jövőre kell bevezetni, ezt már Lázár János szakminiszter is megerősítette, de az árat még nem hozták nyilvánosságra.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!