Mégis megmaradhat az éves szaldó a régi napelemeseknek?

0

Néhány napja Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Magyarország Kormánya hivatalos YouTube csatornán jelentette be egy közel egy perces videóban, hogy milyen lényeges változás vár a napelemesekre a jövőben.

A miniszter bejelentése szerint a napelemeket már telepítők az éves elszámolás előnyét élvezhették, azonban 2024. január 1-jétől nem éves szaldó elszámolás lesz, hanem havi szaldó elszámolás. Mindenki, aki pedig újonnan csatlakozik a rendszerhez, számukra bruttó elszámolás lesz érvényben a jövőben.

Most a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán arra kérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy ne vonjanak el szerzett jogokat a már megvalósult napelem-beruházások esetében.

„A Fidesz a magyar családok érdekeinek védelmére kapott felhatalmazást tavaly a választóktól, és ebbe, bizony, beletartozik a rezsivédelem is. Éppen ezért arra kérem Lantos Csaba energiaminisztert, hogy – a brüsszeli döntést felülírva – a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!” – írta Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében kedden.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!