Újjáéleszti a Kia a megfizethető árú elektromos autóját

0

A legfrissebb pletykák szerint a Kia a jövő hónapban mutatja be frissített Ray EV névre keresztelt belépő szintű miniautóját, hogy a vállalat megfeleljen a megfizethető árú elektromos autók iránti növekvő keresletnek.

A Kia először 2011 decemberében mutatta be a Ray EV névre hallgató e-autóját, ami Korea első 100 százalékban elektromos szériaautója volt. Az akkoriban 50 kW-os villanymotorral és 16,4 kWh-s lítium-ion akkumulátorral hajtott Ray EV 139 kilométeres hatótávolsággal bírt. Mindez ma már nem tűnik soknak, de a Kia kifejezetten városi közlekedésre alkotta meg a mini elektromos modelljét. Majd 2018-ban a Ray EV sorozatgyártását abbahagyták, mivel a régióban hiányzott a töltési infrastruktúra és a korlátozott hatótávolsága sem volt annyira acélos.

Most azonban a Kia azt tervezi, hogy újjáéleszti a Ray EV-t, hogy a koreai elektromos kisautók szegmenség bekebelezze a megfizethető árával.

Az új, teljesen elektromos Ray hatótávolsága közel kétszerese lesz elődjének. A 63,3 kW-os villanymotor mellé várhatóan egy 35,2 kWh-s akkumulátort tesznek a gyáriak.

„Az új Ray EV több mint 200 kilométeres hatótávolsággal és a nagyvárosokhoz optimalizált menetteljesítmény mellett tágas belső térrel várja az újdonsült ügyfeleket.” – Jelentette ki a Kia egyik illetékese a KED Globalnak.

Továbbá a Kia illetékese azt is elárulta, hogy „ez a legjobb választás azon ügyfeleknek, akik belépő szintű elektromos kisautóra vágynak.” Ezzel a lépéssel pedig még jobban utat törhet magának Dél-Koreában a miniautó-szegmens. Ugyanis a kisméretű elektromos autók iránt hatalmas a kereslet, hisz az ügyfelek megfizethető elektromos járműveket keresnek.

A Kia Ray EV premierjére várhatóan jövő hónapban kerül sor, de először csak Dél-Koreában lesz elérhető a mini elektromos autó.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!