CLA méretű, belépő szintű elektromos autót villantott a Merci

0

A Mercedes-Benz még ebben az évben bepillantást enged a következő generációs, tisztán elektromos járműveinek jövőjébe, ugyanis a csillagos márka minden kategóriában, ideértve a belépő szintű modelleket is, egy-egy újabb modell premierjén dolgozik.

A Merci az utóbbi években eszméletlenül belehúzott az elektromosításba, bizonyítja ezt az a hat tisztán elektromos modellje, ami rövid szállítási határidővel érhetőek el. Ezek az EQA, EQB, EQE, EQE SUV, EQS és az EQS SUV.

Most azonban a luxus-autógyártó tervei között szerepel egy új, CLA méretű, tisztán elektromos modell bemutatása melyet először a szeptember elején megrendezésre kerülő müncheni IAA Mobility kiállításon fog prezentálni a Mercedes. A legfrissebb források szerint a Merci belépő szintű újdonsága közel 640 kilométeres hatótávval fog bírni és a fiatalabb vásárlók számára tervezett technológiára összpontosító belsővel fog megjelenni.

A Mercedes-Benz belépő szintű elektromos járműjének koncepciója

A Mercedes szerint a szeptemberben bemutatásra kerülő új modell a „kategóriájában vezető innovációról, dizájnról és digitális élményről szóló víziót” fogja képviselni.

Joseph Agrestra, a Mercedes kereskedői igazgatótanácsának elnöke nemrégiben azt mondta, hogy „sok elektromos jármű van készülőben, ugyanis az elektromos járművek a Mercedes-Benz jövője.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!