Mégis megvalósulhat a tisztán elektromos Volkswagen Bogár?

0

Egyáltalán nem ritka dolog, ha egy autómárka a mozivásznon vagy az otthonok tv képernyőjén reklámozza magát. Ezek a megmozdulások általában már létező modellek, vagy úgy általában a márka népszerűsítésére szolgálnak. Nagy ritkán azonban a gyártók meglepetést, vagy várható termékbejelentést csempésznek a képernyőkre. Most talán az elektromos Volkswagen Bogár esetében is ez lehet a helyzet.

A Volkswagen ikonikus modelljét talán senkinek nem kell bemutatni. Ez a modell is azok közé tartozik, amit nagyjából bárki, bárhol a bolygón felismer. Éppen ezért volt fájdalamas tény az, hogy a belsőégésű motorral szerelt Beetle gyártása leállt 2019-ben és azóta sem hallani az esetleges folytatásról. Hírek, kósza beszólogatások persze voltak már többször is, hogy elektromos meghajtással átemeli a VW a jövőbe ezt a típust is, mint ahogyan azt sok évődés után végül a Golf esetében is eldöntötték.

Az elektromos meghajtással szerelt Bogár ötlete a gyáriaktól 2017 magasságában ötlött fel először, amikor Herbert Diess beszélt a lehetőségről az Autocar magazinnak.

„Ha lesz új Beetle, akkor az csak is kizárólag elektromosan és hátsó kerék hajtással készülhet! A VW az ID Buzz koncepcióval megálmodta az ikonikus T1 utódját, majd ezt követheti az elektromos Bogár hátsó kerék hajtással. Így a retro modellek is újjászülethetnek.”

Nem sokkal később a VW akkori dizájnfőnöke, Klaus Bischoff is arról beszélt, hogy dolgoznak az ügyön és lát esélyt az elektromos Bogárra, amiről mutatott pár koncepciót is Volkswagen e-Bugster néven.

Azóta eltelt néhány év és semmi új információ nem látott napvilágot a tisztán elektromos Beetle-ről.

Ám nemrég került ki egy rajzfilm előzetese a Netflixre, amiben egy szép piros Bogár-féle elektromos autó látható, a VW jelenlegi elektromos autós kínálatának egy része előtt.

Az igazán érdekes az, hogy erről a Volkswagen is lehozott egy sajtóanyagot, amiben büszkén mutatják a piros Bogarat a Miraculous: Ladybug & Cat Noir, The Movie című rajzfilm plakátján.

„A szeretett karakterek a kalandjaikat a Volkswagen ID. családjának autóival élik át, köztük egy tanulmányként létező Beetle-lel.”

Érdekes tehát látni, hogy az elektromos Bogár ötlete újra felbukkant, ráadásul a Volkswagen berkein belül. Így már csak abban kell reménykedni, hogy meg is valósuljon mielőbb.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!