Nincs itt semmi érdekes. Ismét késik a Tesla Roadster

0

Vannak dolgok, amik könnyen és vannak, melyek kissé nehezebben jutnak el arra a szintre, hogy megvalósulhassanak. Ennek különböző okai lehetnek. Az viszont biztos, hogy az új (második generációs) Tesla Roadster nagyot fog szólni, de úgy tűnik nagyon nehezen akar megszületni. A sokadik halasztással most ott tartunk, hogy 2024 előtt nem érdemes várni rá.

Az utolsó hír a Tesla nagyágyújával kapcsolatban tavaly áprilisban jelent meg nálunk, akkor az volt a helyzet, hogy ismét lehet rendelni az új Roadstert, mely kiszállítása idén, vagyis 2023-ban megindulhat. Nos, sajnos a legfrissebb hírek már nem erről szólnak.

A Roadster 2 premierje 2017-ben volt és szinte biztosan a Giga Texas gyártaná majd, ahogyan a Cybertruckot is, ha egyszer azt is végre elindítják a gyártósorokon. Tavaly, amikor megnyílt újra az előrendelhetőség, a kétlépcsős előrendelés rögtön 5000 dollárt kért be az autóra. Majd további 45 000 dollárt a rendelés leadásától számított 10 napon belül.

A fenti összeg az Egyesült Államokban volt érvényes, Európában (a Tesla német oldalán legalábbis) 4000, majd további 39 000 euró utalása szükséges. Kínában 332 000 jüan az utalandó összeg (48 200 euró). Az összegek láttán érdekes módon elmondható, hogy Európában kell majd az új Roadster-ért a legkevesebbet fizetni. Ezek persze csak előlegek és nem az autó végleges ára, melyről továbbra sincsenek információk. Azt azonban jó tudni, hogy a Roadster 2-ből a 2017-es bemutatáskor volt egy „Founders Edition”, aminek 250 000 dollár volt az ára és aki olyat akart, egyben már akkor ki kellett azt a pénzt fizetnie.

Ezeket csak azért írtam le, hogy lássuk, nem kevés pénzt kellett letenni a Roadster 2 előrendelésénél, amiért joggal várja el a megrendelő, hogy belátható időn belül kapjon is valamit a pénzéért. A késedelemről Elon Musk számolt be a nemrég megtartott részvényesi közgyűlésen. A kinézet és a technika csiszolgatása az év végig kerül befejezésre és „remélhetően” jövő év elején indul a gyártás is.

A Tesla Roadster 2 jelenleg ismert főbb tulajdonságai:

  • 200 KWh akkucsomag, mely még kisebb helyen fér el, mint a Model 3-ban
    – 1000 km (620 mérföld) hatótáv a Tesla szerint
    – Az akkucsomag 3 elektromos motor hajt meg, így lesz meg a 0-100Km/óra kevesebb, mint 2 másodperc alatt.
    – 400km/h (250mérföld/óra) csúcssebesség
    – Alapár: ~ 200 000 dollár
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!