Késik az új Volvo és Polestar elektromos modelljeinek megjelenése

0

Az elektromos autók esetében a vezérlő szoftver megírása kulcsfontosságú, hibának nincs helye ebben a környezetben. Ezen hibák komoly csúszásokhoz vezethet, ami végül kevesebb bevételhez vezethetnek. Azt hiszem a Volkswagen ID.3 kapcsán megjelent szoftveres problémák még egy jó ideig ennek a ténynek a szimbóluma lesz, pedig azért más gyártók is ráfutnak erre a hibára.

A Volvo Cars és a Polestar tevékenysége erősen összefügg, hiszen előbbi adja igen sok esetben az alapot az északi-csillagos autóknak. Ez alap esetben jó dolog, azonban ha valahol hiba csúszik a gépezetbe, akkor azt mindkét márka megérzi. Márpedig ha elolvassuk a Volvo és a Polestar vonatkozó sajtóanyagait, most pontosan ezt láthatjuk: a Volvo EX90 és a Polestar 3 késni fog a gyártás beindításával, mert az autó alapját adó szoftveres környezetnek további fejlesztésre és tesztelésre van szüksége, mielőtt gyártásba küldhetnék azokat az elektromos autókat, amikre fel fogják tölteni.

Ami eddig biztos, hogy a Volvo EX90 gyártását csak 2024 első felében tervezik elindítani, így sajnos idén már nem kell, hogy számítson rá egyetlen potenciális vásárló sem. Pedig ők igen sokan vannak, hiszen a gyártó 2023 első negyedévét taglaló jelentése szerint az EX90 kirobbanó siker lett. Ebből az derül ki, hogy az érdeklődés jóval erősebb, mint azt a Volvo várta és annyit rendeltek belőle, hogy az kimerítette az első körös gyártási darabszámot. Emiatt a rendelhetőséget is le kellett állítani a gyártónak.

Sajnos a Polestar 3 sem járt jobban, talán annyival, hogy a márka itt már csak 2024 első negyedéve utáni időpontot várja a gyártás indítására. Érdekesség, hogy a Polestar 4 viszont tartja a 2023-as év végére kitűzött gyártásindítást. A Polestar emellett a teljes 2023-as évre vonatkozó, korábbi kiszállítási célját is csökkentette 80 000 járműről 60 000- 70 000 darabra. A márka egyébként az első negyedévben 12 076 elektromos autót szállított le, ami új rekord és 26 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!