Alig egy hónap múlva mutatja be a Volvo a belépő szintű e-autóját

0

Nem vitás, hogy az egykor svéd, ma már kínai tulajdonban lévő autómárka, a Volvo elektromos autós sikerei egyre nagyobb magasságokba nyúlnak. A Volvo személyautós üzletága a Volvo Cars már az idei évet is meglehetősen erősen kezdték, ugyanis 10 százalékkal több autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. Egészen pontosan 162 938 darab Volvo talált gazdára ezen év első három hónapjában.

Az eladások növekedéséhez elsősorban a cég teljesen elektromos autói járultak hozzá. A cég közleménye szerint továbbra is népszerű maradt az idei első három hónapban a tisztán elektromos, vagy plug-in hibrid hajtáslánccal rendelkező, tölthető modelljeiből álló Recharge termékcsaládja. Mindez pedig a világszerte eladott Volvo autók 41 százalékát tette ki. A teljesen elektromos autók aránya a negyedévben 18 százalék volt.

Ezt a remek arányt csupán 3 BEV, vagyis tisztán elektromos autó révén sikerült összehozni, melyek az XC40, a C40 és az EX90 előrendelései. Méretben ezek az erősen közepes, vagy nagy méretű autók ligájában játszanak, ám a Volvo a kisebb méretkategóriában is szeretne vásárlókat magához édesgetni, amihez ha minden jól megy, június 7-én mutatja meg legújabb eszközét.

Az első hírek egy kicsi és tisztán elektromos Volvóról idén januárban érkeztek, ezek egyike volt a Volvo Cars főnökének interjúja is a Whichcar magazinnak. Ebben Jim Rowan arról beszél, hogy felméréseik alapján a Volvo vásárlóközönségének átlagéletkora egy kicsit felette van az elvárásaiknak, így szeretnének nyitni a fiatalabb korosztály felé is. Ennek pedig egy kisebb és természetesen kedvezőbb árú elektromos modell lehet a kulcsa. A bemutató dátuma is itt hangzott el először. Pár hónap kellett csupán ahhoz, hogy végül a hivatalos sajtóanyag is megérkezzen a nyári premierről, természetesen jó sok sejtelmes, de annál kívánatosabb vizuális anyaggal, az alábbi fél perces videóban:

Az újdonság neve is már hivatalos, Volvo EX30. Sajnos az autóról azonkívül, hogy létezik, egyelőre semmit nem tudni. Sem a méret, sem a technológiai tudás szempontjából. Ami viszont örömteli, hogy a netre felkerült pár vázlat az érkező újdonságról, a kérdés csupán az, hogy valóban így fog kinézni a Volvo EX30. Június 7-én kiderül.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!