482 kilométer hatótávú elektromos autót mutatott be az ORA

0

A kínai Great Wall Motors is azon kínai autógyártók közé tartozik, akik nem ma kezdték a szakmát. Ennek ellenére igazán komolyan vehetőek csak az elmúlt években lettek. Majd ezen gyártók látóterébe bekerültek az elektromos autók is, amik révén pedig aztán végéképp meg tudta ismerni sok kínai gyártó nevét a világ.

Persze a kínai belpiacra szánt elektromos autók sem rögtön azon a szinten voltak, mint ahol most látjuk őket, sokáig ezek is gúny tárgyai voltak. Ma már ott tartunk, hogy ezek az egykor lesajnált márkák sorra jelentik be az európai piacra szánt autóikat, amik már bőven említhetők egy lapon a nagy európai gyártók elektromos járműveivel. Ilyen gyártó a GWM (Great Wall Motors) is, akik tavaly óta már Angliában is jelen vannak, első autójuk az erősen a VW Bogár arányaira hajazó ORA Funky Cat First Edition volt.

Az autót a bumfordi megjelenése ellenére egész jól fogadta a brit sajtó. Talán ennek is betudható az, hogy a GWM a legújabb sajtóanyaga szerint egy eddig meg nem nevezett újdonsággal készül Angliának. Ha pontos akarok lenni, neve már most is van, legalábbis az autó rendszámtáblájának helyén a „Next GWM ORA” felirat olvasható.

A következő GWM tehát egy teljesen elektromos prémium limuzin, amely a sajtóanyag szerint „itt is hozza a márka jellegzetes, retro-futurisztikus dizájn DNS-ét”.

Külső kinézetről nem érdemes vitatkozni, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ami biztos, az újdonság várhatóan 2024 első negyedévében kerül forgalomba, a specifikációkat, az árakat és a nevet pedig a következő hónapokban teszik közzé. A márka következő modelljének feladata lesz megerősíteni a GWM piaci pozícióját a prémium elektromos járművek terén – kiváló minőséget, technológiát és specifikációt kínálva.

Bár a brit modell ismérveit még nem erősítették meg, valószínű, hogy a GWM ORA legújabb modellje több mint 480 kilométer WLTP elektromos hatótávval rendelkezhet majd. Lesz két, illetve négykerék-meghajtás, ez utóbbi körülbelül 400 lóerős teljesítményt produkálhat 680 Nm forgatónyomaték mellett. Az új GWM ORA modell valószínűleg olyan funkciókat is kínál majd, mint a nagy üveg panorámatető, a műbőr ülések és a többszínű belső térvilágítás.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!