Több ezer megrendelés érkezett a 8 millió forintos vietnámi elektromos autóra

0

Az alacsony költségvetésű autóknak mindig is megvolt és meg is lesz a maga vevőköre, ez nem vitás, legyen egy autóban benzines, vagy elektromos motor. Aki ilyen autóban gondolkodik, az pontosan tudja, hogy mit várhat nagyjából a pénzéért. A vietnámi VinFast is elindított most egy versenyzőt ebben a kategóriában.

Természetesen nem ez a kategória lesz a VinFast alapértelmezése. A vietnámi vállalat már jóval a most bemutatott VinFast VF 5 Plus premierje előtt letették a névjegyüket a jóval komolyabb elektromos autók kategóriájában. Ezért is örvendetes, hogy az alacsonyabb árfekvésű autókra is gondoltak a vállalatnál.

Néhány napja, hogy bemutatkozott a VinFast VF 5 Plus, ami egy tisztán elektromos kisautó, 23 000 dollár (7,9 millió forint) körüli nyitóárral. A vállalat szerint az előrendelések megnyitása után 9 óra kellett csupán ahhoz, hogy 3000 darab azonnal gazdára találjon, melynek 80 százaléka valódi megrendeléssé konvertálódott. A bemutatkozóról természetesen hivatalos sajtóanyag is készült, amit a Vinfast márka tulajdonosa, a VinGroup adott ki.

A VinFast VF5 Plus a márka eddigi legkedvezőbb árú autója, aminek az ára egészen pontosan 19 500 dollárnak megfelelő vietnámi valuta (458 millió VND), amire rájön az akkupakk ára. Erre havidíjat kell fizetni egy meghatározott ideig, aminek összege kb. 68 dollár havonta, így jön ki a nagyjából 23 ezer dolláros végső ár.

Technika szempontjából azt lehet tudni, hogy az autó haladását egy 100 kW-os e-motor biztosítja, 135 Nm nyomaték mellett. Az akkupakk kapacitása 37,23 kWh, amivel az autó a VinGroup szerint akár a 300 km feletti hatótáv sem elképzelhetetlen. Ezzel a VinFast olyan kedvező árú mini elektromos autók mellé tudott szegődni, mint a Kína-szerte imádott (ezért bestseller) Hongguang Mini EV, vagy éppen a frissen bemutatott BYD Seagull.

Ezeken az ismérveken túl a VF 5 Plus kiemelkedő értékesítés utáni szolgáltatásokkal is rendelkezik, beleértve a 7 éves (vagy 140 000 km-es) garanciát, vagy a nap 24 órájában bármikor elérhető asszisztencia szolgáltatásokat. Ezeken felül a VF 5 Plus tulajdonosai hozzáférhetnek ahhoz a 150 000 töltőből álló hálózathoz, melyek országszerte a VinFast üzleteinek és szervizműhelyeinek területén kerültek telepítésre. Mindez Vietnám 63 tartományát és városát fedi le.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!