Elindult európai útjára a nagysikerű elektromos Ford pickup

0

Amerika ikonikus pickupjának elektromos hajtású változata, az F-150 Lightning végre Európában is megjelenik.

Norvégia az első európai piac, ahol kapható a tisztán elektromos Ford pickup. A világ leggyorsabban bővülő elektromos autópiacának vásárlói a szigorúan korlátozott mennyiségben gyártott F‑150 Lightning Lariat Launch Edition modellváltozatot rendelhetik meg.

Az országúti- és terepképességek, a praktikum és a zéró helyszíni károsanyag-kibocsátás utánozhatatlan kombinációját kínáló F-150 Lightning hatalmas népszerűségre számíthat egy olyan országban, ahol az új autók mintegy kétharmada négykerékhajtású. Ott ahol a hatóságok arra törekednek, hogy 2025-re minden újonnan értékesített személyautó és kishaszonjármű tisztán elektromos hajtású legyen; és ahol a ‘friluftsliv’ (vagyis a kirándulás a vadonba) a nemzeti kultúra fontos része.

“25 éve dolgozom a Fordnál, de még sosem láttam, hogy az emberek ennyire ki akarnának próbálni egy autót, mint most az F-150 Lightningot. A vevők szó szerint dörömböltek az ajtómon, könyörögve, hogy Norvégiában is árusítsuk az elektromos pickupot.” Mondta Per Gunnar Berg, a Ford Norway ügyvezető igazgatója. “Az F-150 Lightning rengeteg norvég számára tökéletes autó: ugyanúgy remek társ a kalandvágyunkhoz, mint a természet megóvása iránti elkötelezettségünkhöz.”

A Ford mindent megtesz az elektromos hajtások széles körű elterjesztéséért, ezért a vállalat tavaly bejelentette, hogy 2030-tól kizárólag elektromos hajtású személyautókat forgalmaz, 2035-től pedig teljes körű elektromos haszonjármű-portfóliót is kínál majd. Mindemellett a Ford 2035-re karbonsemlegessé akarja tenni európai üzemei, logisztikája és közvetlen beszállítói működését. A vállalat globális szinten 50 milliárd dollárt fordít arra, hogy 2026 végére a tisztán elektromos hajtású járművek éves termelési kapacitása meghaladja a 2 millió darabot. A Ford azt tervezi, hogy 2030-ra globális termelésének több mint a felét EV-modellek teszik majd ki, és hogy legkésőbb 2050-re globális szinten is megvalósítja a karbonsemlegességet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!