Akkumulátoros HPC töltőkkel érkezik a FreeWire Európába

0

Európai hódító útjára indul a kaliforniai töltési infrastruktúra specialistája, a FreeWire.

Az akkumulátorokkal szerelt töltőállomásaival a FreeWire eleinte Belgiumban, Hollandiában és Spanyolországban szeretné megvetni a lábát, melynek európai központját Nagy-Britanniában nyitja meg április 19-én. A három említett országon kívül a vállalat még az év vége előtt Nagy-Britanniában, Írországban, Luxemburgban és Olaszországban szeretné telepíteni akkumulátorral szerelt töltőállomásait.

„Európai terjeszkedésünk mérföldkő, amit egy jelentős növekedési hullámnak köszönhetünk. Az elmúlt 12 hónapban mintegy 70 százalékkal növeltük a létszámunkat és öt új országban telepítettük a Boost Charger néven ismert töltőinket.” Nyilatkozta James Jean-Louis, a FreeWire európai értékesítési vezetője. „A FreeWire jó helyzetben van ahhoz, hogy belépjen a növekvő európai piacra. Hatalmas lehetőséget látunk abban, hogy megbízható, rugalmas és költséghatékony infrastruktúrát kínáljunk, amely gyorsan telepíthető az ultragyors EV-töltés iránti kereslet gyors növekedésének támogatására Európában.”

A Boost Charger névre keresztelt FreeWire töltő 160 kWh-s akkumulátorral rendelkezik. A maximális töltési teljesítmény 200 kW, míg a szükséges bemeneti teljesítmény mindössze 27 kW. Az állomás két kimenettel rendelkezik, amelyek országtól és ügyféltől függően CCS1, CCS2 vagy CHAdeMO kábelekkel szerelhetőek fel. Ha két jármű egyidejűleg a CCS csatlakozón keresztül tölt, úgy a teljesítmény 2×100 kW-ra oszlik. Továbbá a Boost Charger 24 hüvelykes érintőképernyőt kapott.

Az első FreeWire Boost Chargereket már a vállalat a BP-vel együttműködve több helyszínre telepítette, továbbá a belgiumi Antwerpenben az első töltőberendezést is üzembe helyezte a vállalat a Bauwelinck autókereskedővel együttműködve. Hollandiában az első töltőt az Aviával kötött partnerségnek köszönhetően egy wieringerwerfi benzinkút mellé rakják. Spanyolországban, az Otamarral kötött partnerség révén, az első állomást egy autópálya-töltőállomásán telepítették Vigóban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!