Pofás és olcsó elektromos autót dobtak piacra a kínaiak

0

A Hongguang Mini EV kedvelőinek egy váratlan jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis az autó gyártója, a SAIC-GM-Wuling vegyesvállalat bemutatta a következő nagy dobását, amit szintén ebben a miniautó kategóriában fognak elindítani és a Binguo nevet kapta.

Az autóhoz létrehozott oldal kínai nyelven van, azonban némi utánajárással jó pár infót ki lehet onnan nyerni, miután végig nézegettük a remek képeket az elektromos újdonságról. Az egyik legfontosabb talán a méret kapcsán ismert. A Wuling Binguo 3950 mm hosszú, 1708 mm széles és 1580 mm magas – tengelytávja pedig 2560 mm.

Összehasonlításképpen az elődje a Wuling Hongguang Mini EV 2920 x 1493 x 1621 mm-es paraméterekkel rendelkezik, melynek tengelytávja is mindössze 1940 mm. Illetve annyi derült ki a hivatalos oldalról, hogy jelenleg csak Kínában kapható a tisztán elektromos Binguo. Továbbá európai megjelenésről egyelőre nem beszélnek a kínaiak.

Teljesítmény szempontjából két opció közül választhat az érdeklődő: 30 és 50 kW formájában. Az autó gyomrában lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorokból álló pakk lakik, választhatóan 17,9 vagy 31,9 kWh kapacitással, amik a cég szerint 203, illetve 333 kilométeres hatótávot jelentenek a kínai tesztciklus szerint. A különböző verziók kombinálásával a Binguo öt változatban jelenik meg, 59 800 és 83 800 jüan közötti induló árakkal, amik átszámolva 7970 és 11 170 euró közötti áraknak felelnek meg.

Ami a Binguo töltési képességeit illeti, a villámtöltési képességről nincs még konkrét adat, csupán azt tudni, hogy a 30-ról 80 százalékra töltés 35 perc alatt megy végbe egy megfelelő DC villámtöltőn. A kínaiak azt állítják, hogy a váltakozó áramú töltés ideje 5,5 óra, amennyiben 20-ról 100 százalékra töltenénk az autó akkupakkját. Érdekesség még, hogy valamiért a gyártó nem verte nagy dobra eddig a típus létezését. Pedig a kínai cnevpost szerint immáron március 2 óta le lehet adni az előrendeléseket a Wuling Binguo elektromosra és ami még komolyabb, hogy állítólag 2700 legyártott Binguo már kiszállításra is került a tulajdonosoknak.

Az új elektromos Wuling Binguo tehát megkezdte hódító útját a kínai vásárlók körében és várhatóan hozza majd a testvér eladási számait ez a modell is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!