Megkezdődött a Faraday Future FF 91 sorozatgyártása

0

Több mint hat éve, hogy a Faraday Future bemutatta az FF91 névre keresztelt ultra-luxus elektromos autóját. A bemutató óta volt már csőd bejelentés, majd megmenekülés. 2022 februárjában pedig arról szóltak a hírek, hogy nyáron végre megkezdődhet a sorozatgyártás. Nos, ebből nem lett semmi.

Néhány napja azonban hivatalosan is bejelentette a Faraday Future, hogy ténylegesen megkezdték a sorozatgyártást az FF91 modelljüknél a kaliforniai Hanfordban található FF ieFactory-ban.

A gyártás megkezdése kulcsfontosságú mérföldkő minden elektromos jármű életében, ezért több kérdés maradt a vállalat és a termék életképességét illetően. Például azt sem ismertette a Faraday Future, hogy mennyi FF 91-et tud gyártani egy nap alatt. Ahogyan azt sem tudhattuk meg, hogy mennyi modellt akarnak gyártani negyedévente, ha tavaly májusban elkeserítő mennyiségű előrendelés érkezett az FF 91-re.

Szkeptikusok szerint a teljes sorozatgyártás még nem kezdődött meg, ugyanis csak a hegesztést végző robotokról készült felvétel. Továbbá a sorozatgyártást ünneplő videóban csak egy autó vázat toltak be a színpadra, így több kérdés is felmerülhet a sokszor bukdácsoló Faraday Future jövőjével kapcsolatban.

Ami magát az autót illeti, a Faraday Future szerint az FF 91 Futurist „a közelmúltban jelentős rendszer- és komponens-frissítéseken ment keresztül” mind az elektromos hajtás területén (akkumulátor, töltés, alváz és belső tér), mind pedig a számítástechnika, az érzékelés, kommunikáció és a felhasználói felületet tekintve.

A konkrétabb részletekre térve a Reuters a cég szóvivőjétől megtudta, hogy az FF 91-es kiszállítások 2023 áprilisának végén kezdődnek meg.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!