Újra a csőd szélén a Faraday Future

0

Jó és rossz időszakok minden ember és cég életében vannak, de a Faraday Future különösen megérezte milyen az, amikor hullámzik az áldás.

A legutóbbi, komolyabb említést érdemlő esemény a kínai startup életében az a nyári információ volt, amikor bejelentették, 2 milliárd dollárral támogatja őket a kínai Evergrande cégcsoport. A megállapodás értelmében a támogatásért cserébe megkapják a Faraday Future részvényeinek 45%-át, a pénz pedig két részletben érkezne majd meg a céghez. Első körben 800 millió dollár, majd 1,2 millárd dollár mértékű kifizetésben maradtak a felek, amiből az első meg is történt. Ám van az a helyzet, amikor semennyi pénz sem elég, így a 800 millió is elfogyott idén őszre és itt kezdődnek a bajok.

A FF szerint az Evergrande nem hajlandó kifizetni a maradék támogatást, cserébe folyamatosan szabotálják újabb befektetők megérkezését, valamint a cég felett is át kívánják venni az irányítást, amit természetesen a FF nem enged. Így viszont nem fizet az Evergrande, tehát meg is van a baj.

Hírek szerint a FF már az alkalmazottait sem tudja kifizetni és gyakorlatilag a csőd szélére került.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!