Ennyibe kerül Magyarországon a legerősebb Dacia Spring e-autó

0

Immáron Magyarországon is kapható az alapmodellnél jóval erősebb Dacia Spring ami az Electric 65 nevet kapta.

A januárban zajló Brüsszeli Autószalonon a Dacia egy merőben új variánsát mutatta be a nagyközönségnek a Spring elektromos autójának. Méghozzá a Dacia Spring Electric 65 modellt, ami az új villanymotorjával 48 kW teljesítménnyel rabolja el a városban krúzoló elektromos autósok szívét.

A Dacia csak annyit árult el az új modelljéről, hogy a nagyobb nyomaték (48 kW/65 LE) mellett jobb gyorsulás és hatékonyabb rekuperáció érkezik a Springhez. Az új „Extreme 65” verzió 220 kilométeres hatótávot nyújt vegyes WLTP ciklusban, míg 305 kilométert garantál városi WLTP ciklusban egyetlen feltöltéssel.

Az új „Extreme 65” verzió magyarországi hivatalos listaára 9.999.000 forint, viszonyításképp a gyengébb 45 lóerős Essential alapmodell 9.359.000 forintba kerül. Míg az Expression verzióért, ami ugyancsak 45 lóerő, pedig 9.599.000 forintot kérnek.

Továbbá az „Extreme 65” egy teljesen új, „Palakék” névre hallgató színt is kapott. Ezzel a fényezéssel kombinálva a tetősínek, külső tükrök, Dacia logók és a fényszórók alatti rész réz színt kap.

A Dacia a hálózatba kapcsolt szervizei által gyűjtött adatok alapján úgy gondolta, hogy az akkumulátoron felesleges változtatni. Ugyanis egy átlagos Dacia Spring tulajdonos mindössze 31 kilométert tesz meg naponta az elektromos Springjével és ezt is csak 26 km/órás átlagsebességgel. Továbbá a Springek 75 százalékát csak otthon töltötték.

„Kevesebb, mint 2 év alatt az ügyfelek az elektromos járművek egyik vezetőjévé repítették a Spring-et a bevezetése óta több mint 100 000 megrendeléssel.” – Mondta Xavier Martinet, a Dacia marketingért, értékesítésért és üzemeltetésért felelős alelnöke. „Az eredetileg második autónak szánt Spring a fő közlekedési eszközzé nőtte ki magát a háztartások 90 százalékában.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!